StoryEditor
marokanski nogometni savez

Marokanci okrenuli leđa Vahidu Halilhodžiću: izborio plasman na SP, ispisao povijest, a sada će dobiti otkaz?

Piše desk  /  11.04.2022., 10:06h
Prema napisima BiH medija Vahid Halilhodžić bi uskoro mogao biti smijenjen s izborničke klupe Maroka.

Iako je Halilhodžić izborio plasman na SP s Marokom i postao prvi trener koji je četiri razlličite reprezentacije uspio odvesti na Mundijal, čini se kako bi mu se u Marokanskom nogometnom savezu mogli zahvaliti na suradnji.

Naime, Halilhodžiću marokanska javnost zamjera činjenicu da je iz reprezentacije udaljio najveće zvijezde poput Hakima Ziyecha i Noussaira Mazraouija. A kako navijači traže njihov povratak, a Halilhodžić, čini se, ima nepopustljiv stav, moglo bi doći do prekida suradnje i to već ovoga tjedna.

Mogućnost takvog raspleta između redaka je nedavno najavio i predsjednik Marokanskog nogometnog saveza Fouzi Lekjaa.

Vahid Halilhodžić ima podršku Nogometnog saveza Maroka. Ipak, ni on, kao ni ja ili bilo tko drugi nismo nedodirljivi i nezamjenjivi", rekao je Lekjaa i dodao:

"Uveliko radimo na tome da se nogometaši vrate u nacionalni tim. Postoje problemi koji se mogu popraviti i bit će popravljeni kako bi se Mazraou, Ziyech, Hamdallah i ostali vratili u reprezentaciju."

Po medijima se već spominju imena potencijalnih Halilhodžićevih nasljednika, a u prvom redu to su Claude Puel, Rudi Garcia i Laurent Blanc.

Podsjećamo, iako je Halilhodžić izborio SP sa četiri različite reprezentacije (Japan, Obala Bjelokosti, Japan i Maroko), na samom turniru vodio je momčad samo jednom i to s Alžirom jer je u Japanu i Obali Bjelokosti dobivao otkaze.

Maroko je na Svjetskom prvenstvo u grupi s Belgijom, Kanadom i Hrvatskom. SP otvara utakmicom protiv Hrvatske 23. studenog.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 06:52