StoryEditor
Hrvatski nogometaš

Mario Vušković prošao detektor laži: "Nevin sam!"

Piše desk  /  07.02.2023., 13:00h

Hrvatski nogometaš Mario Vušković krenuo je u borbu za dokazivanje da nije namjerno uzeo doping. U petak je prvi put izašao pred sud Njemačkog nogometnog saveza u Frankfurtu nakon što je bio pozitivan na doping-testu.

Podsjetimo, Vušković je suspendiran od 15. studenog prošle godine. Sredinom prošlog mjeseca rezultati B uzorka potvrdili su rezultate A uzorka na eritropoetin koji se smatra dopingom za poboljšavanje performansi i jedno je od najzloglasnijih i najdulje poznatih zabranjenih sredstava u sportu.

Vušković je, kako bi dokazao nevinost, otišao na poligrafsko ispitivanje u Englesku. Bild piše da je prošao detektor laži koji sugerira da je vjerojatnost za namjerno korištenje dopinga u njegovom slučaju manja od jedan posto. Ipak, to mu neće puno pomoći u ovom slučaju jer poligraf nema presudnu težinu na njemačkom sudu.

Nastavak suđenja u četvrtak

Vušković je tijekom sporne doping kontrole bio u prostoriji sa suigračem Xavierom Amaechijem i liječnikom zaduženim za doping Markusom Jungbluthom. Hrvatski stoper je na ispitivanju pred sudom rekao da je nevin i da to želi dokazati, da misli kako čašica u koju je dao urin nije bila propisno zatvorena te da nije bio dobro informiran o svojim pravima jer ne zna toliko dobro njemački jezik.

Drugi dan saslušanja održat će se u četvrtak, a tada će se razgovarati o rezultatima analize. Vuškovićeva strana, navodi Bild, dostavila je mišljenja stručnjaka, među kojima je i specijalist iz Kanade. Ne uspije li 21-godišnji Splićanin dokazati da je nedužan, čeka ga četverogodišnja suspenzija iz nogometa, a možda i zatvorska kazna.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 07:31