StoryEditor
transferi

Marcelo Brozović prelazi u bogati Newcastle? Talijani znaju i koliko će zarađivati

Piše t.r.  /  28.10.2021., 17:07h
Dolaskom bogatih Saudijaca u Newcastle već mjesecima se nagađa koja bi to pojačanja mogla doći u ovaj engleski klub.

Marcelo Brozović se i prije spominjao u kontekstu Newcastlea, ali u posljednjim danima stvari su čini se postale nešto konkretnije.

Naime, prema pisanju talijanskog Calciomarcetoa, hrvatski veznjak bi zaista mogao preseliti u Englesku, ali tek narednog ljeta.

Brozoviću ugovor s Interom istječe na ljeto 2022. godine i mogao bi postati slobodan igrač.

Talijani pišu kako Newcastle ima veliku želju da dovede Hrvata kao besplatnog igrača, ali i da će se u tom poslu susresti s jakom konkurencijom u vidu aktualnog prvaka Europe, Chelseaja koji također pokazuje zanimanje za ovog igrača.

Brozović je ušao u svojih posljednjih osam mjeseci ugovora i uskoro će ova dva kluba moći započeti pregovore s njim.

Kako Talijani pišu Newcastle je spreman ponuditi Brozoviću 7 milijuna eura godišnje (115 tisuća funti tjedno) što bi trebalo uvjeriti Hrvata da ne potpiše novi ugovor s Interom u kojem trenutno zarađuje 3,5 milijuna po sezoni.

Već ranije se pisalo kako Brozović ne želi potpisati novi ugovor ako se na stol ne stavi cifra od 5 milijuna eura godišnje, a Inter zbog financijskih problema nije u mogućnosti ispuniti taj uvjet.

Naravno, i Chelsea je u mogućnosti ponuditi Brozoviću cifru koju nudi Newcastle te nas vjerojatno očekuje velika borba ova dva kluba za Hrvata, a i ponuda od 7 milijuna eura godišnje bi mogla još više rasti.

Prema pisanju drugog talijanskog lista - Tuttosporta, navodno je i PSG pokazao želju za Hrvatom, a ako se i Parižani stvarno uključe u borbu, onda nas očekuje zaista zanimljivo ljeto.

Marcelo Brozović je u Inter stigao iz zagrebačkog Dinama 2015. godine i odigrao je 254 utakmice za Nerazzurre. Prošle sezone bio je jedan od najvažnijih igrača kod Antonia Contea u osvajanju Serie A s 33 odigrane utakmice (samo u prvenstvu) te postignuta dva gola i šest asistencija. 

I ove sezone je ključna karika kod Simonea Inzaghija u pokušaju obrane titule.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 13:42