StoryEditor
transferi

Marca: Stiže Modrićev nasljednik. Sve je dogovorio s Atleticom

Piše desk  /  26.08.2022., 09:24h

Lovro Majer (24) je nakon samo jedne, ali sjajne sezone u Rennesu i nakon točno godinu dana u tom klubu, na korak od novog transfera, sada u jedan od najvećih klubova. Najčitaniji španjolski list piše da je hrvatski veznjak francuskog kluba sve dogovorio s Atleticom Madridom i da se čeka da ponudu prihvate vlasnici Rennesa.

"Atletico je tajno radio na velikom poslu"

"Iako se činilo da je sastavljanje Atleticove momčadi za ovu sezonu gotovo, u klubu znaju da se kada krene ludilo prijelaznog roka, ništa ne može smatrati riješenim. Ustvari, premda su u Atleticu tvrdili suprotno, zadnjih dana su iza kulisa radili na završnom potezu na tržištu. L'Equipe je otkrio da je cilj te posebne operacije Rennesov hrvatski internacionalac Lovro Majer.

Ono što nije napisao je sljedeće: Majer i Atletico su se ekspresno dogovorili oko svega te sada realizacija posla ovisi o odluci jedne od najbogatijih obitelji svijeta. Dinastija Pinault, vlasnik niza superbrandova kao što su Gucci, Yves Saint Laurent i Puma, u portfelju ima i Rennes, prenosi Index.hr.

"Sve je brzo dogovoreno, ali zadnju riječ ima jedna od najbogatijih obitelji svijeta"

Atleticov sportski direktor Andrea Berta se brzo sve dogovorio s Florianom Mauriceom, kolegom iz Rennesa s kojim ima sjajan odnos, a dugo nije trebao nagovarati ni igrača za kojeg se slažu da je nasljednik Luke Modrića.

Međutim, konačna odluka o tome prelazi li Majer u Madrid, na Rennesovom je predsjedniku Francois-Henryju Pinaultu, nasljedniku carstva koje je izgradio njegov otac. Zato su Majer i Bartra informirani da usprkos svim dogovorima ništa nije gotovo dok iz dvorca Pinaultovih ne sukne bijeli dim."

Marca navodi i financijske detalje posla: "Za razliku od Španjolske, nogometaši u Francuskoj nemaju odštetnu klauzulu. Saznajemo da će zato Atletico za Majera ponuditi između 20 i 25 milijuna eura, dakle dvostruko više nego što je Rennes prije godinu dana dao za njega zagrebačkom Dinamu.

"Koliko je potrebno da Rennes proda novog Modrića i zamjenu za Camavingu?"

Problem je što to nije cifra koja bi natjerala Pinaulta na prodaju. Zato što je Rennes doveo Majera kao zamjenu za Camavingu, a on je već u prvoj sezoni dokazao da je vrijedan usporedbi s njim i Modrićem jer je izabran za najbolje pojačanje u Ligue 1, a navijači Rennesa ga obožavaju."

Španjolci zaključuju: "Hrvatu će cijena narasti nakon SP-a, što objašnjava brzinu zvuka kojom se Atletico obrušio na njega kako bi stekao pole position u utrci za Majera. Za sada je u njoj svakako u prednosti ispred PSG-a, kojem Pinault definitivno ne želi prodati svoju zvijezdu."

Majer je za godinu dana u Rennesu u 38 utakmica postigao 6 i namjestio 9 golova. O tome kako igra tamo, govori i to što je prilikom dolaska u Francusku po Transfermarktu vrijedio 13 milijuna eura, a sada ga referentni portal cijeni na 20 milijuna eura. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 07:07