StoryEditor
španjolski dnevnik

Marca oduševljena Perišićem: Domoljub Ivan, omiljeni Dalićev vojnik, branio je Hrvatsku od napada najopasnijih marokanskih igrača...

Piše desk  /  19.12.2022., 13:06h

Najčitaniji španjolski sportski dnevnik oduševljen je ne samo igrom nego i žrtvom koju je Ivan Perišić podnio za reprezentaciju Hrvatske u najvažnijoj utakmici Svjetskog prvenstva. U meču za broncu protiv Maroka izbornik Dalić iznenađujuće je sjajnog ljevokrilnog ofenzivca postavio na mjesto lijevog beka, a njegovu poziciju dao Mislavu Oršiću.

Perišić je igrao u Interu i igra u Tottenhamu na lijevoj strani povučenije nego u Hrvatskoj, ali tamo je napadački orijentiran bek u sustavu 3-5-2. Protiv Maroka pak je igrao baš beka, u zadnjem redu, u sustavu 4-2-3-1 ili 4-3-3 jer je Dalić za njega imao poseban zadatak. Perišić, premda legenda hrvatskog nogometa, pristao je ispuniti ga i time je očarao Marcu, koja piše:

"Perišić je 33-godišnji senator Hrvatske i jedan od onih koji je mogao pogledati u stranu, odustati kada je izbornik od njega zatražio da se žrtvuje. Ali, ta opcija ne postoji u njegovom ili rječniku ijednog Hrvata. Perišić se na jednu i to jako važnu utakmicu pretvorio u lijevog beka, ne krilo ili napadačkog beka.

Na jedan meč je postao trica (taj broj su tradicionalno nosili lijevi bekovi, op.a.) u obrani s četiri igrača. Daleko od mjesta na kojem je uvijek i na kojem radi ono što najbolje zna - asistira i zabija, domoljub Ivan, omiljeni Dalićev vojnik, branio je Hrvatsku od napada najopasnijih marokanskih igrača Hakimija i Ziyecha", piše Marca.

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 04:33