StoryEditor
predstavili vatrene

Marca o Hrvatskoj: Tri vrhunska veznjaka i veliki joker, ali nema pravog napadača

Piše desk  /  02.04.2022., 10:22h
Pod "Zvijezda momčadi" istaknut je, naravno, Luka Modrić

Najčitaniji španjolski list analizirao je skupine nakon ždrijeba grupne faze SP-a koji se u studenom i prosincu održava u Kataru. Marca je ovako opisala Hrvatsku, koja je u skupini s Belgijom, Marokom i Kanadom: "Legende hrvatskog nogometa oprostile su se nakon srebra na SP-u 2018., ali zamijenili su ih sjajni mladići Gvardiol, Sosa i Majer...", prenosi Index Sport.

Ono gdje Hrvatska radi razliku u odnosu na druge reprezentacije je sredina terena. Ima tri vrhunska veznjaka Modrića, Brozovića i Kovačića, koji jednim pasom, driblingom ili trkom slamaju protivničke linije. Hrvatska posjeduje i velikog jokera na krilu. Perišić uvijek igra odlično na velikim natjecanjima. Ipak, Hrvatska još ne zna tko će joj čuvati gol na SP-u i hoće li joj glavni napadač biti devetka Petrović ili lutalica Kramarić."

U istom tonu Marca piše i u rubrikama profila. Pod "Zvijezda momčadi" istaknut je, naravno, Luka Modrić: "Nitko ne bi rekao da ima 36 godina. Igra sa strašću djeteta. Nogometni i duhovni vođa Hrvatske." Sljedeća rubrika je "Najbolje", a za Hrvatsku Marca u njoj ističe: "Gotovo da nema reprezentacije koja se s Hrvatskom može usporediti što se tiče sredine terena." Kod "Najgoreg" piše: "Nijedan napadač nije se uspio nametnuti kao glavni ili devetka." 

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 06:34