StoryEditor
transferi

Manchester City je posao ponudu za Vuškovića. Bila bi to rekordna prodaja Hajduka

Piše desk  /  20.03.2023., 10:56h

Manchester City je poslao ponudu od 10 milijuna eura fiksne odštete i dva milijuna eura potencijalnih bonusa za Luku Vuškovića, javlja Athletic. Ovu informaciju objavio je novinar David Ornstein, jedan od najpoznatijih novinara koji rade za Athletic.

Hajduk zasad ponudu nije ni prihvatio ni odbio, čeka se odgovor splitskog kluba. Podsjetimo, Vušković je nedavno potpisao suradnju s jednim od najmoćnijih menadžera svijeta, Pinijem Zahavijem, a ova ponuda je prva koja je preko Zahavija došla u splitski klub, prenosi Index.

Zahavi je čovjek koji trenutno sa svojom agencijom Gol International zastupa igrače poput Christophera Nkunkua, Roberta Lewandowskog i Pierre-Emilea Hojbjerga. Vušković će mu biti prvi hrvatski nogometaš u agenciji.

Cijena raste iz dana u dan

Hajduk je navodno u siječnju već odbio jednu ponudu od osam milijuna eura za Vuškovića. Tad je Vušković još bio član juniorske momčadi. Sad je ušao u seniorsku, već je zabio i gol pa bi mu cijena do ljeta mogla narasti, odnosno mogla bi doći do iznosa koji Hajduk za njega traži ako se apetiti na Poljudu dotad ne promijene.

Hajduk je u zimskom prijelaznom roku od prodaje igrača zaradio 10.5 milijuna eura. Očekivalo se da će nešto potrošiti na momčad, ali uložio je samo 550.000 eura, i to u Ferra, Anella i Benrahoua, što pokazuje da financijska situacija nije najbolja.

Na Poljudu računaju da će prodati još nekoga na ljeto, a Vušković je jedini igrač koji može ostvariti ozbiljan transfer. No pitanje je kako bi na to reagirali navijači, koji su ga već uzeli "pod svoje" i Jakobušiću vjerojatno ne bi oprostili prodaju svog dragulja.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 03:29