StoryEditor
rat u dinamu

Mamićeva objava odjeknula regijom: Evo što mu je poručio Antolić i kako će završiti bitka za Dinamo

Piše desk  /  04.02.2023., 20:57h

Izjava Zdravka Mamića za Dnevnik Nove TV kako se povlači iz borbe za Dinamom, snažno je odjeknula. Na naš upit, na Mamićeve riječi danas se osvrnuo i Krešimir Antolić, koji, čini se, baš i ne vjeruje u Mamićeve tvrdnje...

Diljem regije odjeknule su riječi Zdravka Mamića u jučerašnjem Dnevniku Nove TV.

„Ja inače imam i u svom mobitelu napisan moj oproštaj, moj posljednji zbogom Dinamo“, kazao je Mamić i utvrdio:

„Ja sam završena priča, nikakvo fingiranje, nikakva demagogija, ja imam pravo na svoj život. Ja sam dao što sam mogao, a sad kad hoću, ja ne mogu dati ono što mogu. Prema tome, neka se sami bore za sebe.“

Ivica Medo: "Mamić će se morati povući iz Dinama, ali borit će se za Skupštinu"

Mnogi se pitaju je li doista došao taj trenutak, da Zdravko Mamić podiže ruke od Dinama. Kolega Ivica Medo kaže da Mamić možda i ne fingira, ali...

"Htio on to ili ne, on će se morati povući iz Dinama jer jednostavno takve su okolnosti. Više-manje sve je protiv njega, vrijeme radi protiv njega i sve ovo što se događa u Dinamu ne bi se ni dogodilo da nije tako“, kaže Medo, novinar i kolumnist gol.hr-a, koji već godinama prati zbivanja u Maksimiru.

„Ali kratkoročno gledano, Mamić se neće povući. Jer jednostavno njegova ekipa, njegovi ljudi, bore se za utjecaj u Skupštini, za Skupštinu."

Zdravko Mamić: "Nema tko uzeti tog Antolića za vrat i izbaci ga iz kluba"

No Mamić djelovanjem njemu bliskih ljudi u Dinamu nije zadovoljan. I smatra da bi se trebali žustrije suprotstaviti Krešimiru Antoliću.

"Da nema nijedna osoba u klubu sada, jedna s karakterom, pa da uzme tog Antolića i da ga uzme za vrat i da ga izbaci iz kluba, u ime tih kolega i kolegica, koji su zlostavljani, napadnuti. Da svi zajedno čuvaju Dinamo, to sam im pokušao reći“, poručio je Mamić i nastavio:

„Nevjerojatno je da je te alate koje je naučio kroz svoj policijski zanat zloupotrijebio i da danas jedan policajac i sedam ishlapljelih staraca čine i ruše tako Dinamo."

Krešimir Antolić: "Kada dobijem Mamićevo oproštajno pismo..."

Krešimir Antolić zbog, kako kaže, odgovornosti prema klubu i svojih obveza niti danas nije želio pred naše kamere, ali se na jučerašnje izjave Zdravka Mamića u Dnevniku Nove TV kratko osvrnuo u poruci.

„Poštovani, o izjavi Zdravka Mamića isto nemam što komentirati, osim da je već tragikomično da je do sada bio faktor u 'borbi za vlast' i da odlazi, kada je otišao 16.03.2021. nakon pravomoćnosti presude. Kada dobijemo njegovo oproštajno pismo kojim se oprašta od Dinama mogao bih komentirati njegov sadržaj. Ovo je moje pojašnjenje zašto ne želim istupiti sada. Hvala na razumijevanju“, napisao je Antolić.

Pred kamere nije želio niti jedan od četvorice isključenih članova, Damir Zorić, no u telefonskom razgovoru kazao nam je kako on ostaje član Izvršnog odbora te da će ih, citiram, sve pobijediti na Skupštini.

Ivica Medo: "Neizbježno je da se ide prema trećoj opciji"

No mogu li Mamićevi ljudi, bez Mamića, do trijumfa na Skupštini?

"Moguće je, ali teško. On je bio integrativni faktor te skupine, te struje. E, sad, tko je preuzeo tu ulogu, je li to Zorić, je li to Rožić, vjerojatno… Ali mislim da ga ne mogu nadoknaditi."

Kakav god bio rasplet Skupštine, koja bi se trebala održati početkom ožujka, Medo podvlači:

„I ako pobijedi njegova struja na sljedećoj Skupštini, to će biti pobjeda nad ovom Antolićevom. Ali ne i konačna. Konačni uspjeh je daleko. Bit će i dalje pritisak, politika i kompletna javnost su protiv njega. Mislim da je neizbježno da se ide prema trećoj opciji.“

Ali te treće opcije i dalje nema ni na vidiku.

Dnevnik.ba

20. rujan 2023 03:33