StoryEditor
novi intervju bjegunca

Mamić: Bio sam jači od bilo kojeg kluba na području bivše Jugoslavije

Piše desk  /  13.02.2022., 11:47h
"Ja sam tada bio već jači od bilo kojeg nogometnog kluba na prostoru bivše Jugoslavije."

Zdravko Mamić je prvi gost nove emisije O Kanala Bez teških tema. Govorio je o životnim temama, a najviše dakako o nogometu.

Na pitanje o tome koja je njegova formula i kako je ostvario takav uspjeh, Mamić je rekao:

- Ne postoji osoba na svijetu koja u ranim godinama može sa sigurnošću reći da će neki nogometaš biti vrhunski igrač. Kada bi postojao takav čovjek, onda bi radio za sebe i bio bi multimilijarder. Međutim, nema dileme da sam ja imao jasan plan 2000. godine kada sam prvi u ovom dijelu Europe otvorio prvu akademiju za mlade igrače. Smatrao sam da svojim iskustvom mogu tim mladim talentima omogućiti i financije i organizaciju. Gledajući sve te silne utakmice po selima, gradovima, ja bih otkrivao igrače. Ništa mi nije bilo teško. 24 sata sam gledao sve to, pa sam onda uzimao neke najbolje talente i stipendirao ih. Ja sam 2000. godine imao 100 igrača, odnosno talenata, i niti u jednog nisam uložio manje od 200.000 KM. Međutim, bilo je tu i puno truda. Ja sam tada bio već jači od bilo kojeg nogometnog kluba na prostoru bivše Jugoslavije. Ja sam imao trenere za individualni i fizički rad, taktiku, tehniku, psihologe učitelje koji su djecu učili engleski jezik, što drugi klubovi nisu imali. 

Mamić je u svom odgovoru usporedio tadašnju situaciju u Dinamu sa stanjem u kojem se danas nalazi Željezničar.

- Kako je 2000. godine Dinamo završio kao raspadnuti klub, bio je gori nego danas Željezničar. Od Željezničara je danas ostalo samo ime i tradicija. Da se ne naljute moji prijatelji iz Željezničara jer znam da imaju velikih problema. Ja sam svoj novac, čitavu agenciju i igrače doveo u Dinamo. Napravio sam u ovom periodu milijardu eura prihoda iz Europe kako kroz rezultat, tako i preko prodaje igrača, ali sve sa svojim suradnicima, rekao je Mamić.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 17:43