Doha, 27.11.2022. - Utakmica 2. kola F skupine SP-a Katar 2022 Hrvatska - Kanada na stadionu Khalifa. Na slici Lovro Majer, Mislav Oršić.HINA/ DAMIR SENČAR/ DK -
StoryEditor
Sp u Kataru

Majer: Nećemo kalkulirati, Gvardiol: Ostali smo mirni

Piše hina  /  27.11.2022., 21:41h

Ovo je moj prvi pogodak na svjetskom prvenstvu, uz veliku pobjedu zaista ne može biti bolje, presretan sam, kazao je hrvatski veznjak Lovro Majer nakon pobjede protiv Kanade u susretu 2. kola F skupine SP-a u Katru.

"Svi ste mogli vidjeti koliko je volje bilo, osim ranog primljenog pogotka i prvih 15 minuta tijekom kojih su dominirali. Nije se lako vratiti kada primiš rani pogodak. Ali svi smo danas pokazali karakter, pokazali smo kvalitetu, pokazali smo zašto smo ovdje i zašto imamo velika očekivanja," kazao je strijelac posljednjeg gola na utakmici.

"To je moj prvi pogodak na svjetskom prvenstvu, uz veliku pobjedu zaista ne može biti bolje, presretan sam. Idemo dalje, čeka nas Belgija, vjerujem ako ponovimo ovakvu utakmicu trebalo bi biti dobro," dodao je zahvalivši se Mislavu Oršiću na asistenciji.

Premda "Vatrenima" u zadnjem kolu treba bod za prolaz, Majer smatra kako Hrvatska neće kalkulirati."

"Nema nikakvih kalkulacija u zadnjem kolu, posebno jer smo u dobroj situaciji. Belgija nije pokazala što se od nje očekivalo, ali to ništa ne znači, mi ćemo morati biti pravi kao danas."

Susret je započeo šokantno za našu ekipu, golom u prvoj minuti.

"Kada primiš gol u prvoj minuti je šok, Kanada je kvalitetna ekipa, nije se lako vratiti. Ovakav naš povratak je velika stvar, svi možemo biti sretni i ponosni kako smo danas sve odradili. Čeka nas još Belgija, ništa nije gotovo," dodao je veznjak francuskog Rennesa.

Majer je naglasio kako su izjave kanadskog izbornika samo dodatno motivirale naše igrače.

"Mogu slobodno reći da nas je motivirao, mi smo profesionalci, nije da se palimo na takve izjave. Ali mislim da se malo zeznuo," poručio je Majer.

Susret je počeo šokantno za "Vatrene", golom u našoj mreži već u prvoj minuti.

"Presretan sam zbog pobjede, dogodio nam se rani pogodak, bila je to slaba komunikacija između mene i veznih. Nakon toga smo se vratili i pokazali kvalitetu."

"Znali smo da je Kanada kvalitetna ekipa i da će nam prijetiti sa svih strana. Bilo je bitno ostati miran u glavi i vratiti se zahtjevima koji su bili ispred nas," naglasio je Gvardiol otkrivši kako će do kraja SP-a igrati s maskom, jer ga još malo boli nos.

Bruno Petković je istaknuo kako nije lako kada primiš gol u prvoj minuti, ali i dodao kako su "Vatreni" bili svjesni svoje snage.

"Kada primiš gol u prvoj minuti jako je teško, staviš se u nezgodnu situaciju. Međutim, nije bilo straha jer smo bili svjesni svoje kvalitete i snage," kazao je napadač zagrebačkog Dinama.

Prokomentirao je i snagu kanadske ekipe.

"Igraju fizički nogomet, pun ritma i "diviljne", teško je držati takav ritam svih 90 minuta. Znali smo da smo tehnički kvalitetniji i da smo bolja ekipa," dodao je.

Protiv Kanade u vrhu napada je zaigrao Marko Livaja, a Petković je ušao pola sata prije kraja.

"Svaki od nas ima zadatak unutar ekipe. Što će svaki od nas izvršavati svoje zadatke bit će nam puno boje. Zadovoljan sam svojom izvedbom, ali nikada nisam stavljao sebe ispred ekipe," dodao je.

U zadnjem kolu "Vatrene" očekuje "ranjena" Belgija.

"Bit će to jako teška utakmica. Očekuje nas jako dobar protivnik, to je njima utakmica o glavu. Ali mi ćemo se fokusirati na sebe. Mislim da nikada u životu nije dobro kalkulirati, uvijek ideš na pobjedu," poručio je.

Dnevnik.ba

01. prosinac 2023 20:15