StoryEditor
engleski stoper

Maguire: "Želim igrati svaku utakmicu za United i Englesku. Dovoljno sam dobar"

Piše hina  /  25.03.2023., 12:39h

Ako Engleska ne osvoji EURO 2024. godine, bio bi to neuspjeh, istaknuo je branič engleske nogometne reprezentacije i Manchester Uniteda Harry Maguire.

"Vjerujem da imamo igrače za naslov," rekao je 30-godišnji Maguire za britanske medije.

"Ako ne osvojimo turnir, bio bi to  neuspjeh. Do sada sam bio na tri velika turnira i došao sam tako blizu," dodao je.

Maguire je bio dio engleske momčadi koja je na SP-u u Rusiji osvojila četvrto mjesto, nastupio je i na EURO-u 2020. na kojem je "Gordi Albion" izgubio u finalu od Italije, te na nedavnom World Cupu u Katru gdje su Englezi ispali u četvrtfinalu od Francuske.

"Mislim da smo igrali jako dobro na Svjetskom prvenstvu i na kraju smo ispali od dobre francuske momčadi. Imamo toliko talenta i toliko dobrih mladih igrača," istaknuo je.

Engleska je kvalifikacije za EURO 2024. otvorila gostujućom pobjedom protiv Italije (2-1), a nedjelju će na Wembleyju igrati protiv Ukrajine.

Maguire je odigrao samo 11 utakmica u Premier ligi ove sezone nakon što su ga iz prve momčadi izgurali Lisandro Martinez i Raphael Varane.

"Želim igrati svaku utakmicu za svoj klub i svoju zemlju. Osjećam da sam dovoljno dobar da igram na visokoj razini i to sam dokazao u zadnjih pet, šest godina," poručio je Maguire.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 16:28