StoryEditor
unitedov stoper

Maguire: "Moj postotak pobjeda je suludo visok"

Piše desk  /  12.10.2023., 09:19h

Engleska reprezentacija u petak igra prijateljsku utakmicu s Australijom, nakon čega je očekuje susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Italije. Novu reprezentativnu akciju najavio je stoper Manchester Uniteda Harry Maguire, koji je govorio i o svojoj situaciji u klubu.

Maguire je ove sezone odigrao tek dvije utakmice u početnoj postavi Uniteda - prošlog vikenda protiv Brentforda te u rujnu protiv Crystal Palacea. Ipak, United je pobijedio u oba ta dvoboja te je Maguire tako zapravo nastavio uspješan niz. Prošle sezone je United pobijedio u 12 od 16 susreta (75%) s Maguireom u početnoj postavi, dok je bez njega pobijedio u 63 posto utakmica. Istaknuo je to i sam Maguire.

Maguire: Moj postotak pobjeda je suludo visok

"Nije moja odluka hoću li biti u početnoj postavi u idućoj utakmici ili neću. Nisam siguran, saznat ću kad se vratim u klub. No ako gledamo mojih zadnjih 15-20 startova za klub i reprezentaciju, bez problema mogu reći da sam zadovoljan svojim izvedbama", rekao je pa nastavio: 

"Moja statistika pod trenutnim trenerom govori za sebe. Nisam započeo onoliko utakmica koliko bih volio, ali moj postotak pobjeda u tim utakmicama je suludo visok. Naravno da je bilo trenutaka u kojima sam mogao više i trenutaka u kojima sam mogao biti bolji te pomoći ekipi. Želim samo da se izdignemo iz pozicije u kojoj smo trenutno i nadam se da ćemo to napraviti u nadolazećim tjednima."

"Neću sjediti ovdje cijeli život i igrati jednom mjesečno"

"Neću sjediti ovdje cijeli život i igrati jednom mjesečno. Ako se to nastavi, siguran sam da ću morati popričati s klubom. No sad sam fokusiran na dvije utakmice s Engleskom, a onda na borbu za to da vratim mjesto u Unitedu. Vjerujem u svoje sposobnosti i sve što sam napravio u karijeri", poručio je Maguire pa zaključio:

"Svaki igrač bi tako trebao, svi igrači koji su na klupi moraju vjerovati da trebaju startati. Inače ne bi igrali na visokoj razini. Bilo je teško, no želim igrati, želim se osjećati važnim za klub i ostatak ekipe. Trenutno ne igram ni blizu koliko bih volio, ali moram se pobrinuti da sam spreman iskoristiti svaku priliku koja se ponudi."

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 18:20