StoryEditor
hrvatski reprezentativac

Luka Suton: "Mostar zaslužuje jedan ovakav turnir. Vjerujem da je ovo tek početak velikih stvari koje planiramo raditi“

Piše T.R.  /  22.06.2022., 08:31h

Pred nama je finalna večer Malonogometnog turnira Mostar 2022. u kojem se sastaju Caffe Label i Volarević promet hotel Park.

Ovaj turnir, u čijoj organizaciji su sudjelovali hrvatski reprezentativci, braća Josip i Luka Suton, privukao je veliku pažnju Mostaraca. Na turniru su sudjelovali reprezentativci Hrvatske, Srbije i BiH koji su se odazvali pozivu braće Suton te su svojim malonogometnim potezima oduševili mostarsku publiku.

Jedan od organizatora turnira, Luka Suton dao je kratak intervju za Dnevnik.ba.

„Iskreno, mislim da Mostar zaslužuje jedan ovakav turnir. Nas trojica braće se bavimo futsalom čitav život, a i dva starija brata su u nogometu, tako da je došao red na nas da pokrenemo ovakvo nešto. Vjerujem da je ovo tek početak velikih stvari koje planiramo raditi. Mislim da su se na turniru okupile velike ekipe, da se Mostar poželio kvalitetnog futsala, a i ovakav posjet publike u polufinalnoj večeri stvarno je dokaz da smo na pravom putu i da radimo pravu stvar“, kazao je Suton te nasatavio:

„Mislim kako će ovo postati jedna lijepa tradicija i da će se ljudi svake godine okupljati ovdje iza Desete osnovne škole i uživati u vrhunskom futsalu. Dok mogu stajati na nogama, potrudit ću se da ovaj turnir ostane živ svake godine.“

Na pitanje 'je li bilo teško okupiti ovakve igrače i reprezentativce na turnir?', Suton odgovara da i nije.

„Pa, i nije toliko. Kao što sam rekao, braća i ja smo dugo vremena, kako bi tenisači rekli na touru te imamo puno prijatelja i poznanika iz svijeta futsala. Mostar je prelijep grad pogotovo ljeti kada imate razne vrste kupanja i izlazaka, tako da mladi igrači vole doći te su samim tim vrhunske ekipe zagarantirane. Sve su to naši prijatelji s kojima igramo od pet do devet godina i vjerujem kako će se i u budućnosti odazivati na ovaj turnir.“

Iza Luke Sutona je i uspješna sezona u MNK Novo Vrijeme Makarska u koji je stigao prošle godine iz talijanske Mantove Calcio.

“Osvojili smo ove sezone hrvatsko prvenstvo, Kup i Superkup te je ta sezona bila najuspješnija u povijesti kluba. S pripremama za novu sezonu počinjemo iza Velike Gospe, a u 10. mjesecu kreće i Liga prvaka. Nadam se kako ću se dobro pripremiti za te nove izazove. Vjerojatno ću malo manje igrati trurnire ovog ljeta kako bi bio što bolje fizički pripremljen. Ali, opet, planiram igrati na mostarskim Mjesnim zajednicama sa svojim prijateljima. To mi je gust, samo ne znam koliko će mi obveze dozvoljavati”, zaključio je Suton.

Finalnu večer Malonogometnog turnira Mostar 2022. možete gledati uživo OVDJE.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 04:23