StoryEditor
vlastita kolekcija

Luka Modrić izdao digitalni token, prodaje virtualni dres i traku

Piše desk  /  23.02.2022., 10:31h
Digitalna umjetnost je budućnost. Tokene posvećujem svim navijačima koji su me podržavali tijekom karijere, napisao je Luka Modrić na društvenim mrežama

U posljednjih nekoliko godina drastično je porastao interes za kriptovalutama kojih trenutačno na tržištu ima oko 10.000 te se sve više ljudi okreće ovoj vrsti ulaganja. Pored digitalnog novca, 2016. godine pojavili su se i NFTovi, odnosno nezamjenjivi tokeni koji su popularni postali krajem 2017. godine. 

Najčešće ih povezujemo s digitalnim umjetninama, kolekcionarskim predmetima, glazbom ili viralnim slikama, ali digitalni tokeni se sve češće vežu i uz sport. Kapetan 'vatrenih' Luka Modrić prati korak s trendom te je na tržište ušao s vlastitom linijom nezamjenjivih digitalnih tokena.

"Digitalna umjetnost je budućnost. Tokene posvećujem svim navijačima koji su me podržavali tijekom karijere", napisao je na društvenim mrežama u najavi. 

Na platformi ethernity.io. Modrićev dres s brojem 10 i prepoznatljivim 'kockicama' hrvatske nogometne reprezentacije može se kupiti za 0,33 Wetha (coina), odnosno po cijeni od 884 dolara ili oko 1525 KM.

Osim dresa, možete kupiti i Modrićevu traku za glavu koja vrijedi 671,44 dolara, kao i umjetničko djelo Anthonyja Edwarda koji je nadahnut Modrićevom slavom i postignućima kreirao digitalnu fotografiju koja se može kupiti za 1048,11 dolara ili 0,39 Wetha. 

Inače, Hrvatski nogometni savez ima digitalni token 'Vatreni', fan tokene imaju nogometni klubovi poput Dinama, ali i sve više svjetskih sportaša.

Tržište NFT-ova zabilježilo je u protekloj godini nevjerojatnih 25 milijardi dolara vrijednih transakcija dok je ta brojka godinu ranije iznosila 100 milijuna. 

NFT je jedinstven i ne može ga se mijenjati te funkcionira kao digitalni certifikat koji potvrđuje da ste baš vi vlasnik nečega, piše 24sata.hr.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 06:19