StoryEditor
hnl

Ludi prijelazni rok: Hajduk složio najjaču momčadu u ovom stoljeću, Osijek kapitalcem u zadnji čas potvrdio najviše ambicije

Piše desk  /  16.02.2022., 07:23h
Čeka nas zanimljiva i neizvjesna završnica sezone.

Zaključen je prijelazni rok u 1. HNL. Završen je bombastičnim transferom Kristijana Lovrića iz Gorice u Osijek. Gorica bi na Lovriću trebala zaraditi oko dva milijuna eura, a igrač je s Osijekom potpisao na četiri i pol godine. Lovrić je stigao kao zamjena za Petra Bočkaja, koji je uoči Božića prešao u zagrebački Dinamo za 2.5 milijuna eura. Dinamo je uz Bočkaja doveo i Azerbajdžanca Mahira Emrelija iz varšavske Legije, a u Osijek je pustio lijevog beka Marina Leovca.

Osijek je uz Lovrića doveo Miju Caktaša, koji je raskinuo ugovor sa saudijskim Damacom. Uz Caktaša Bjelici su stigli Kristian Fućak, Vinko Petković, Alen Grgić, Antonio Mance i Diego Barri. Hajduk je odradio veliki prijelazni rok. U momčad su stigli veznjak Lukas Grgić, desni bek Dino Mikanović, stoper Ferro i napadač Nikola Kalinić. Od značajnih odlazaka može se izdvojiti odlazak stopera Kristana Dimitrova u rumunjski CFR Cluj. Hajduk je zaradio pola milijuna eura prodajom Marina Jakoliša u francuski Angers.

Rijeka je besplatno dovela stopera Savu-Arangela Čestića iz njemačkog Kolna. Stigao im je i kolumbijski desni bek Andres Solano iz B momčadi Atletico Madrida. Rijeka je ostala bez važnog prvotimca Ivana Tomečaka. On je otišao u ciparski Pafos.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 10:26