StoryEditor
hrvatski stoper

Lovren podržao rivala koji bio je na meti groznih uvreda: "Ostani jak, brate!"

Piše desk  /  06.04.2023., 11:52h

Bivši hrvatski reprezentativac i nogometaš Lyona Dejan Lovren pružio je podršku svom dugogodišnjem rivalu s terena, belgijskom reprezentativcu Romelu Lukakuu, nakon što je ovaj bio izvrijeđan rasističkim povicima tijekom utakmice između Intera i Juventusa u polufinalu Kupa Italije.

Lukaku je zabio jedini gol za Inter u utakmici koja je završila 1:1, a nakon rasističkih uvreda odgovorio je navijačima Juventusa slaveći pred njima. Sudac mu je zbog toga, inače, dao žuti karton, a budući da je ranije već imao jedan, morao je napustiti teren prije završetka utakmice.

Nakon susreta Lukaku se oglasio na svojem Instagram profilu, gdje je opisao kako je doživio uvrede i zahvalio se na podršci. Mnogi su mu se javili u komentarima, a, među ostalima, i Dejan Lovren, koji je objavio citat Martina Luthera Kinga, velikog borca za ljudska prava, koji kaže: "Tama ne može istjerati tamu, to može samo svjetlo. Mržnja ne može istjerati mržnju, to može samo ljubav", te poruku podrške Lukakuu na kombinaciji engleskog i hrvatskog jezika: "Ostani jak, brate".

image

Komentari na Instagramu

INSTAGRAM - Screenshot

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 16:11