14.11.2021., Split - Stadion Poljud, kvalifikacijska utakmica za odlazak na SP u Qataru izmedju reprezentacije Hrvatske i Rusije. Dejan LovrenGORAN STANZL/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
hrvatski nogometaš

Lovren: Neću dopustiti iživljavanje s mojim likom i djelom

Piše desk  /  26.04.2022., 22:46h
Dejan Lovren, proslavljeni nogometni reprezentativac Hrvatske i kapetan ruskog Zenita, početkom ovog mjeseca na svom Twitter profilu pozvao je na bojkot Disneyja zbog njegove najave o povećanju LGBTQ sadržaja.

"Upravo sam otkazao svoju pretplatu na Disney+. Odvratni su", napisao je Lovren i uz hashtag #boycottDisney priložio fotografiju kao dokaz da je to učinio. Opis koliko mu se Disney gadi pojačao je i time što je retvitao objavu izvjesne osobe koja tvrdi da je Disneyjevo otvaranje LGBTQ populaciji poziv "pedofilima i zavodnicima djece, čime je Disney sada otvoreno priznao da nema tako tajne namjere s vašom djecom".

Lovren se nakon toga našao na udaru dijela javnosti koji je na njega bijesan jer javno iznosi mišljenje o svemu osim o ruskoj invaziji na Ukrajinu. Hrvatskog reprezentativca su neki novinski članci pogodili te prijeti tužbama. O tome se danas oglasio na svom Instagramu, prenosi Index.hr.

Lovren: Svatko ima pravo na svoje mišljenje

"Inače ne komentiram što novinari pišu o meni, ali ipak ovaj put moram. Uvijek ću biti za slobodu govora, pogotovo kada su u pitanju naše slobode, koje u zadnje vrijeme nažalost nemamo. Došlo je do toga da ako javno kažeš svoje mišljenje, a da se ono ne podudara s mišljenjima medijskih portala, kuća ili novinara, budeš izvrgnut javnom linču.

Gdje je tu razumijevanje? Gdje je tu uvažavanje drugog načina razmišljanja? Nema ga u njihovim očima. Ja sam drugačije odgojen, odgojen sam da svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali da je obitelj svetinja koju treba štititi. Stalo mi je i do svakog čovjeka s kojim mogu normalno popričati na ulici, kojem mogu navući osmijeh na lice jer dijelimo iste stavove, ali stalo mi je da vide da sam čovjek s vrlinama i manama.

Uglavnom, da se vratim na ovaj očajni provokatorski tekst s naslovnice i novinara koji nema ljudskosti napisati članak da iznese svoje mišljenje, ali bez da se ovako javno ponižava i vrijeđa druga osoba. Za mene tu prestaje svaka ljudskost. Neću dopustiti ovakvo iživljavanje s mojim likom i djelom te ću poduzeti sve dopuštene pravne radnje kako bi se tome stalo na kraj! Vrijeđanje i ponižavanje NIJE SLOBODA GOVORA!" napisao je Lovren, koji je i nakon ruske agresije ostao član ruskog Zenita iako je mogao napustiti klub.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 22:49