StoryEditor
premiership

Liverpool slavio s 9:0, veliki preokret Cityja, pobjeda i Chelseaja

Piše hina  /  27.08.2022., 18:16h

Suparnik zagrebačkog Dinama u 1. kolu skupine E nogometne Lige prvaka Chelsea u susretu je 4. kola engleskog prvenstva na svom Stamford Bridgeu svladao Leicester City sa 2-1 (0-0) iako je više od sat vremena bio s igračem manje.

Crveni karton u 28. minuti je dobio Conor Gallacher zbog dva žuta kartona u kratkom razdoblju, no i s igrače manje Chelsea je početkom drugog poluvremena poveo sa 2-0 s dva pogotka Raheema Sterlinga. Engleski je napadač u 47. minuti sjajnim lobom sa 20-ak metara pogodio sam gornji lijevi kut nemoćnog Warda, da bi u 63. minuti iz blizine zakucao liptu u mrežu na ubačaj Jamesa. Ipak, samo tri minute potom Barnes je smanjio na 2-1 nakon odličnog duplog pasa s Vardyjem, a veliku priliku za poravnanje imao je Ayoze u 87. minuti, no njegov udarac s vrha kaznenog prostora zaustavila je greda.

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić oporavo se od ozljede koljena te ušao u igru u 75. minuti za Chelsea koji je s ova tri boda stigao na šesto mjesto sa sedam bodova, koliko imaju i četvrti Tottenham te peti Leeds. Leicester je pretposljednji 19. s jednim bodom.

Dinamo i Chelsea igrat će u Zagrebu 6. rujna, a uzvrat je u 6. kolu 2. studenoga u Londonu.

Prvak Manchester City drugo kolo zaredom zaostajao je za dva gola, no ponovno je izbjegao poraz. Štoviše, protiv VCrytal Palacea je na svom terenu ostvario potpuni preokret i slaviti s konačnih 4-2 (0-2). Gosti iz Londona su u prvom poluvremenu iz dva prekida poveli sa 2-0 autogolom Stonesa (4-ag) i preko Andersena (21). U nastavku je proradio Cityjev novi "stroj za golove" Haaland, prvo je asistirao Bernardu Silvi (53) za pogodak za 1-2, a onda je sam zabio tri gola za preokret u 62., 70. i 81. minuti.

City je ovom pobjedom stigao na čelo ljestvice sa 10 bodova, koliko ima i drugi Brighton and Hove Albion koji je na svom terenu nadigrao Leeds United sa 1-0 (0-0) golom Grossa (66), oba sastava imaju po 10 bodova, jedan više od trećeg Arsenala koji kasnije u subotu igra protiv Fulhama.

Liverpool je ostvario prvu pobjedu u sezon izjednačivši najveću pobjedu u povijesti Premier lige svladavši na svom terenu Bournemouth sa 9-0 (5-0). Susret je bio riješen nakon samo šest minuta kada je bilo 2-0 golovima Diaza (3) i Elliotta (6), a do kraja dvoboja pogotke su postizali još Alexander-Arnold (28), Firmino (31, 62), Van Dijk (45), Mepham (46) i Carvalho (81), da bi golijadu okončao onaj koji ju je i započeo - Diaz (86).

U prvoj utakmici dana Manchester United je kao gost svladao Southampton sa 1-0 (0-0). Pogodak za drugu uzastopnu pobjedu Manchester Uniteda postigao je u 55. minuti Portugalac Bruno Fernandes preciznim udarcem sa 15-ak metara nakon ubačaja Dioga Dalota.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje {linkToSofascore}
18. travanj 2024 17:27