StoryEditor
engleski velikan

Liverpool se prodaje, odmah se javio Conor McGregor

Piše desk  /  09.11.2022., 08:44h

Glasine koje su se posljednjih dana zakotrljale engleskim nogometom pokazale su se istinitima. Fenway Sports Group, vlasnici Liverpoola, spremni su prodati jedan od najpopularnijih svjetskih nogometnih klubova te iščekuju ponude zainteresiranih stranki.

"U posljednje je vrijeme bilo puno promjena vlasništva i glasina o promjenama vlasništva klubova u Premier ligi pa je neizbježno i da nas redovito pitaju o situaciji u Liverpoolu. FSG je često dobivao izraze interesa trećih strana da postanu dioničari Liverpoola. 

Već smo ranije rekli da bismo uzeli u obzir nove dioničare ako bi to bilo u najboljem interesu kluba. FSG je i dalje potpuno posvećen uspjehu Liverpoola na terenu i izvan njega", stoji u priopćenju Fenway Sports Groupa, koja je vlasnik kluba od listopada 2010. godine.

Vrijednost kluba višestruko porasla u posljednjih 12 godina

The Athletic javlja da je FSG angažirao dvije velike američke banke, Goldman Sachs i Morgan Stanley, kako bi im pomogle u procesu dok grupacija istražuje mogućnost prodaje nakon što je u 12 godina pod njihovim vlasništvom vrijednost kluba višestruko porasla.

Već se javilo mnoštvo zainteresiranih, makar samo na društvenim, a jedan od najpoznatijih mogućih kupaca je MMA superzvijezda Conor McGregor. Kontroverzni Irac, koji je ranije iskazivao interes za kupnjom Chelseaja, prije nego što ga je Todd Boehly kupio za 2.5 milijardi funti, kaže da je već krenuo u akciju.

"To bi bilo fantastično! Već sam zatražio informacije o ovome, čim sam čuo. Kakav preokret, kakav klub", odgovorio je McGregor na Twitteru na pitanje fana hoće li kupiti klub s Anfielda.

McGregor nema ni približno dovoljno novca da sam kupi klub, ali može postati djelomični vlasnik ako se udruži s drugim investitorima. Na sličan način vlasnički udio u Liverpoolu ima i NBA superzvijezda LeBron James.

Tko je još zainteresiran?

FSG je većinski vlasnik Liverpoola, ali prošle je godine prodao 11 posto udjela tvrtki RedBird Capital Partners i od tog novca kupio kontrolni udio NHL franšize Pittsburgh Penguinsa.

Kao potencijalni novi vlasnik spominje se milijarder Jim Ratcliffe, koji u portfelju već ima francusku Nicu i švicarski Lausanne, ali on kaže da mu je fokus stvoriti od Nice ozbiljnog konkurenta PSG-u. Navodno su zainteresirani i investitori iz Dubaija, koji su željeli kupiti klub još 2007. godine, te spremni platiti čak 4.3 milijarde funti.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 03:25