StoryEditor
hrvatska jedinica

Livaković je glavna zvijezda Fenerbahčea, navijači su ludi za njim

Piše desk  /  29.09.2023., 08:52h

Dominik Livaković za samo mjesec dana otkako je došao iz Dinama za 6.7 milijuna eura postao je heroj navijača turskog giganta Fenerbahčea. Pokazalo se to prije, za vrijeme i tijekom gradskog derbija u kojem je Fener pobijedio Istanbul Bašakšehirspor 4:0 te tako i nakon šest kola zadržao prvo mjesto uz savršeni učinak.

Već na zagrijavanju su navijači Fenerbahčea pokazali tko im je najdraži u momčadi koja je ovog ljeta nakrcana zvijezdama. Tisuće njih skandirale su Livakovićevo prezime, a on je pokazao da je brzo naučio turski način navijanja. Na prozivku navijača je prvo visoko podigao ruke, a samim tim i tenziju na tribinama, a onda i nabijanjem šakom u zrak dao ritam navijanju i doveo navijače do ludila, prenosi Index.

Na utakmici nije imao puno posla, jer suparnik mu nije uputio nijedan udarac na gol, ali je Livaković i tako uspio biti viralan. Tvitovi kojima se prikazuje i simbolizira njegova besposlenost hit su među Turcima. Na primjer scena kako stoji daleko od gola, uz status "Ne daj Bože nikome da bude usamljen kao Livaković večeras". Ista situacija šaljivo je prikazana i videom na kojem nastup svirača u šoping-centru prati jedini gledatelj. On je označen kao "Livaković":

No, nije Livaković samo gledao utakmicu. Premda je Fener već nakon pola sata riješio meč vodstvom 3:0, Bašakšehirspor je zaprijetio probojem preko desnog boka, ali je Livaković spriječio opasnost sjajnim i požrtvovnim padom u noge suparnika. Naravno, time je također oduševio navijače.

Iduća hit scena s Livakovićem je ona kada je kontru suparnika sprintom i pravovremenim klizećim pred golom Fenera prekinuo Sebastian Szymanski. Poljak igra najbolje od brojnih ljetnih pojačanja kluba te je već na 7 golova i 4 asistencije. Dva puta je zabio i na ovoj utakmici, ali ofenzivac se istaknuo i pred svojim golom. Nakon što je vrhunski spasio Livakovića od opasnosti, golman mu se zahvalio tako da ga je od milja davio i gurao pred njegovim vratima. I ovim je oduševio navijače.

Konačno, nakon trijumfa Livaković je vodio navijanje pred kopom Fenerovih ultrasa:

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
06. svibanj 2024 14:35