StoryEditor
napadač hajduka

Livaju čeka drakonska kazna zbog vrijeđanja Šibenčana

Piše desk  /  25.05.2023., 12:25h

Zbog vrijeđanja Šibenčana najboljem igraču Hajduka Marku Livaji prijeti kazna disciplinskog suca HNS-a Alana Klakočera.

Drugu sezonu zaredom nogometaši Hajduka su osvojili Hrvatski kup, u finalu koje se odigralo na riječkoj Rujevici Splićani su svladali Šibenik 2:0 (0:0). Oba pogotka Hajduk je postigao u drugom poluvremenu. Dario Melnjak je u 62. minuti bio strijelac za 1:0, dok je pobjedu potvrdio Marko Livaja, koji je u 95. realizirao jedanaesterac.

Nakon utakmice krenulo je veliko slavlje hajdukovaca, koji su u velikom broju stigli u Rijeku. Najviše su zazivali kapetana kluba Livaju, ujedno i najboljeg igrača Hajduka, koji je navijačima odgovorio tako što je uzeo megafon i poveo pjesmu kojom Torcida inače provocira navijače Šibenika.

"Freze, traktori i seoski putevi, pičke šibenske, pičke šibenske, dobit ćete batine", odjekivalo je Rujevicom.

Čeka ga drakonska kazna?

To nije prvi put da je Livaja vrijeđao svoje rivale. Prije godinu i pol, zajedno s Danijelom Subašićem, izazvao je kontroverzu skandirajući "mrzin Dinamo, srpsko ime to" nakon pobjede protiv Dinama. Tada je bio kažnjen novčanom kaznom od 35 tisuća kuna. Međutim, kako je već bio kažnjen zbog vrijeđanja rivala, sada ga, prema Disciplinskom pravilniku, očekuje još stroža kazna.

Naime, prema članku 84. Disciplinskog pravilnika, igrači koji prekrše odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika mogu biti kažnjeni novčanom kaznom ili zabranom igranja do šest utakmica. U slučaju ponavljanja ili težeg prekršaja, kazna može biti i zabrana igranja od tri do 12 utakmica.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 09:54