Doha, 27.11.2022. - Utakmica 2. kola F skupine SP-a Katar 2022 Hrvatska - Kanada na stadionu Khalifa. Na slici Marko Livaja, Nikola Vlašić.HINA/ DAMIR SENČAR/ DK -
StoryEditor
problemi za dalića

Livaja se oprostio od hrvatske reprezentacije

Piše D  /  08.10.2023., 16:45h

Marko Livaja se objavom na Instagramu oprostio od hrvatske nogometne reprezentacije.

‘‘Nakon dugog razmišljanja donio sam odluku o odlasku iz hrvatske reprezentacije o čemu sam prije ove objave obavijestio Hrvatski nogometni savez. Izborniku i stožeru zahvalan sam na svom vremenu provedenom u reprezentaciji i priznanju kao igraču, a uvijek će mi posebno u srcu ostati bronca iz Katara i atmosfera koja je vladala među suigračima te radost u cijeloj državi i dijaspori koja je vladala zbog sjajnog uspjeha. Ponosan sam na svaki nastup za moju domovinu i želio bih da fokus i pozitiva budu usmjereni prema igračima, nadam se da će u miru i bez tenzija dočekati sljedeće bitne utakmice. Hvala svima na podršci, a reprezentaciji od srca želim sreću i uspjeh sada i u daljnjoj budućnosti‘‘, napisao je najbolji igrač Hajduka, prenosi Index.hr.

 

Debitirao 2014., zabio gol na SP-u u Kataru

Od 2008. do 2014. godine Livaja je nastupio ukupno 54 puta i zabio 24 pogotka za sve omladinske momčadi Hrvatske od 15 do 21 godine. 20. kolovoza 2018. godine, zbog odličnih nastupa u dresu atenskog AEK-a, izbornik Zlatko Dalić prvi put je priključio Livaju nacionalnoj vrsti za prijateljski nastup protiv Portugala (1:1) i okršaj UEFA-ine Lige nacija protiv Španjolske, koji je završio najvećim porazom Hrvatske u povijesti (0:6).

9. studenoga 2022. godine izbornik Zlatko Dalić uvrstio je Livaju na popis igrača za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. Na tomu je Svjetskom prvenstvu 27. studenoga Livaja postigao pogodak u utakmici protiv Kanade koja je završila pobjedom Hrvatske 4:1. Tim pogotkom Livaja je postao prvi igrač Hajduka koji je postigao pogodak za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu.

 

Skandal na Rujevici 

Podsjetimo, najbolji igrač Bijelih je nakon finala Kupa na Rujevici protiv Šibenika poveo navijanje uvredljivom pjesmom koja sadrži elemente nasilja, čime je uvrijedio navijače Šibenika. Livaja je u lipnju napustio pripreme Hrvatske pred Final Four Lige nacija nakon incidenta na treningu reprezentacije na riječkoj Rujevici.

Trening je bio nakratko prekinut nakon što je Livaja krenuo prema tribinama u verbalni okršaj s dijelom publike koji ga nije prestajao vrijeđati. Dalić Livaju nije zvao za dvije utakmice kvalifikacija u rujnu kad je Hrvatska igrala u Rijeci protiv Latvije (5:0) i u gostima u Armeniji (1:0), no pozvao ga je za susret protiv Turske u Osijeku 12. listopada i Walesa u Cardiffu tri dana kasnije. Ipak, Livaja neće biti dio reprezentacije. 

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 12:59