StoryEditor
desetka "bilih"

Livaja: Perišić se želi vratiti u Hajduk

Piše desk  /  17.11.2021., 13:57h
Marko Livaja je jedini igrač Hajduka koji je imao minutažu za hrvatsku reprezentaciju u ključnoj utakmici kvalifikacija protiv Rusije. Hajdukov napadač igra nogomet karijere i najbolji je igrač svog kluba, a u razgovoru za Dalmatinski portal dotaknuo se raznih aktualnih tema.

Navijači pišu 'Perišiću, vrime je', priželjkuje se njegov povratak na Poljud, a trenutno je priča oko njega najaktualnija.

"Perišić komentira praktički sve naše utakmice. Čak i nakon pobjede u Belišću mi je poslao poruku i čestitao. On sve to gleda. Ja ga ne želim forsirati pričom oko povratka. Znam da bi on htio, ali mu nije lako. Na njemu i njegovoj obitelji je da odluče što mu je najbolje za karijeru."

Objavljena je i tvoja fotografija u društvu s Rakitićem, što je zagolicalo maštu mnogih. Koliko je uopće moguće predvidjeti daljnju karijeru?

"Ja se ovdje osjećam jako dobro, a s Rakitićem sam razgovarao, kaže da je u Sevilli sretan i zadovoljan, on je tamo doma. Pitao me kako mi je ovdje, interesirao se. Ja sam ovdje opušten, tu su mi prijatelji, obitelj. Mogu slobodno reći - vidim sebe u Hajduku do kraja karijere."

Prisjetio se kako se vratio u Hajduk.

Bio sam doma za Božić, a 1. siječnja ove godine me nazvao predsjednik Lukša Jakobušić i pitao postoji li neka šansa da dođem. Rekao sam da praktički ne postoji jer znam da me ovi ne bi pustili, a imam i još šest mjeseci ugovora. Tad sam bio u pregovorima za produljenje. Bili su korektni što se tiče ugovora, nudili su mi novi na pet godina. Od tada je prošlo negdje 25 dana i nešto smo se posvađali u AEK-u s bivšim trenerom. Nisam više htio produžiti ugovor. Bilo je još nekih interesa za mene iz Turske, pa su mislili da je novac u pitanju, ali nije to bilo točno. Koliko god mi je tamo bilo super, htio sam nešto promijeniti u životu. Tada me opet zvao predsjednik Jakobušić i pitao postoji li sad neka šansa. Rekao sam: 'Hajmo probati, zašto ne?!' U međuvremenu se u AEK vratio trener s kojim sam osvojio prvenstvo i molio me da produžim, ali glavom više nisam bio tamo. Nisam više htio. Krenuli su pregovori oko odlaska, koji su trajali desetak dana, a to je bilo u stilu: 'Oprosti nam ovo, korona je, oprosti ono.'"

I pritom se odrekao novca.

"Jesam, odrekao sam se, ali najbitnije je da igraš. Mogao sam uzeti u AEK-u što mi pripada po ugovoru, ali znam da ne bih bio sretan. I puno je kad ne igraš šest mjeseci. Zanimljivo je prvih tjedan dana nakon što te maknu, ali poslije nije baš interesantno stajati izvan momčadi."

Dnevnik.ba

22. siječanj 2022 06:07