Zagreb, 19.07.2022. - 2. pretkolo UEFA Chaampions League između GNK Dinamo - FC Shkupi. Na fotografiji Arijan Ademi. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abuHINA -
StoryEditor
kvalifikacije za ligu prvaka

Ovo su mogući Dinamovi suparnici ako padne Ludogorec, prijeti turski Trabzon

Piše desk  /  28.07.2022., 08:46h

Nakon što ga je ždrijeb u 3. pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka spojio s Ludogorecom, Dinamo je jučer saznao i potencijalne protivnike u play-offu za najprestižnije klupsko natjecanje na svijetu. Točnije, popis potencijalnih protivnika se smanjio na svega nekoliko imena.

Tako će Dinamo, ako prođe Ludogorec, za ulazak u skupinu Lige prvaka i financijsku nagradu od preko 20 milijuna eura igrati protiv jednog od pobjednika iz sljedećih okršaja 3. pretkola ili protiv turskog Trabzonspora koji protivnika čeka bez igranja 3. pretkola.

Potencijalni protivnici Dinama:

Qarabag - Ferencvaros

Bodø/Glimt - Žalgiris Vilnius

Apollon - Maccabi Haifa

Trabzonspor

Naravno, Dinamo mora prvo proći Ludogorec koji je u dva susreta bio bolji od Shamrock Roversa. Ukupan je rezultat bio 4:2 za Ludogorec. Dinamo će biti gost u prvoj utakmici koja će se igrati 2. kolovoza, dok će se uzvrat na Maksimiru igrati 9. kolovoza.

Podsjetimo, zagrebački je klub prije deset godina igrao protiv Ludogoreca u 2. pretkolu Lige prvaka. U Razgradu su odigrali 1:1 zahvaljujući Anti Rukavini, koji je u drugoj minuti sudačke nadoknade poništio Marcelinhov gol i tako pred uzvrat donio aktivan rezultat momčadi koju je i tada vodio Ante Čačić.

U uzvratnoj je utakmici Dinamo gubio 2:1, no Domagoj Vida je zabio u 98. minuti i tako donio Dinamu prolazak u sljedeće pretkolo. Ludogorec je već deset sezona u nizu prvak Bugarske, a i trenutno je prvi na ljestvici nakon tri odigrana kola.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 05:37