StoryEditor
talentirana hrvatica

Lijepa Ana Maria: Ljubav prema nogometu i domovini za mene nema cijenu, igrat ću i besplatno

Piše desk  /  02.11.2022., 12:18h

Igrala sam i igrat ću nogomet do kad god bude trebalo besplatno, ali ću se uvijek i svim srcem boriti za ravnopravnost. Sanjam, želim i trudim se da budemo u vrhu ženskog nogometa jer imamo odlične igračice, rekla je

Talentirana nogometašica hrvatskog porijekla sa švicarskom putovnicom, Ana Maria Marković (22), preplavila je naslovnice hrvatskih i stranih portala nakon što je debitirala u dresu švicarskog Grasshoppera za koji je u Kupu zabila četiri gola.

Ana Maria nerijetko u intervjuima ističe kako na terenu nije bitan izgled nego ono što se pokaže na terenu. Cilj joj je popularizirati ženski nogomet, a ako je suditi po rekordnom broju pratitelja koje je skupila u kratkom roku, istome je najbolja promocija.

Na svom Instagram profilu obratila se obožavateljima te je istaknula kako će se boriti da s ostalim suigračicama dođe do vrha u ženskom nogometu.

- Moj zadnji intervju digao je veliku prašinu  Dragi moji, prvo hoću reći da sam ponosna igrati za Hrvatsku. Ljubav prema nogometu i domovini za mene nema cijenu. Igrala sam i igrat ću nogomet do kad god bude trebalo besplatno, ali ću se uvijek i svim srcem boriti za ravnopravnost - rekla je Marković pa dodala:

- Sanjam, želim i trudim se da s ostalim reprezentativkama budemo u vrhu ženskog nogometa jer imamo odlične igračice.

Marković ističe da bi se nogometašice i njihov trud trebao više cijeniti.

- Bitan mi je susret u ženskom nogometu i da imamo jedinstvenu priliku nešto pokrenuti. Mi se žene u nogometu sada moramo držati zajedno. Svi mi, žene i muškarci, moramo se boriti za jednakost ženskog i muškog nogometa. Zdravi i veseli bili - poručila je.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 01:34