StoryEditor
sjevernoameričko tržište

Liga prvaka: Rekordni ugovor potpisali UEFA i Paramount Global

Piše hina  /  20.08.2022., 16:52h

Europska nogometna organizacija za 1,5 milijardu eura prodala je Paramount Globalu televizijska prava za nogometnu Ligu prvaka, za sjevernoameričko tržište.

Navode tako mnogi britanski i američki mediji, a potvrdio je CBS, koji je u vlasništvu samog Paramount Globala. Sporazum je potpisan na idućih šest sezona ovog elitnog nogometnog natjecanja.

UEFA i Paramount Global su imali i raniji potpisani ugovor koji je isticao 2024. godine, a cijena u tadašnjem ugovoru iznosila je oko 100 milijuna eura po godini. Po novom ugovoru cijena po sezoni se i više nego udvostručila, a predstavlja jedan od najunosnijih ugovora u povijesti sporta i televizije.

Također, dogodio se i raritet po pitanju trajanja ugovora jer je ovo prvi sporazum kojeg je Europska nogometna organizacija potpisala na šest godina. Praksa te organizacije je bilo potpisivanje ugovora na tri godine.

Ovaj sklopljeni posao osim utakmica Lige prvaka sadržava i prava na susrete Europske te Konferencijske lige, a dodajmo kako je prošlogodišnje finale Lige prvaka između Reala i Liverpoola pratilo 2,8 milijuna gledatelja među američkom publikom.

Dnevnik.ba

28. svibanj 2023 02:51