StoryEditor
postignut dogovor

Liga prvaka prenosit će se na HRT-u do 2027., uskoro i dvostruko više utakmica, novi termini...

Piše hina  /  11.10.2022., 12:59h

Povećanjem broja klubova povećavaju se i šanse hrvatskih predstavnika da postanu stalni sudionici Lige prvaka, a najviše će profitirati sami gledatelji jer se broj utakmica tijekom sezone povećava za čak 50%.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) je s UEFA-om postigla sporazum o pravima na prikazivanje utakmica Lige prvaka na hrvatskom tržištu u razdoblju od 2024. do 2027., priopćio je HRT u utorak.

Time je HRT osigurao svojim gledateljima još najmanje tri sezone najelitnijeg i najkvalitetnijeg svjetskog nogometnog natjecanja.

Posebna je zanimljivost da će od 2024. godine Liga prvaka biti u novom proširenom formatu od 36 klubova, a u prvom dijelu sezone igrat će se ligaški sustav natjecanja. Povećanjem broja klubova povećavaju se i šanse hrvatskih predstavnika da postanu stalni sudionici Lige prvaka, a najviše će profitirati sami gledatelji jer se broj utakmica tijekom sezone povećava za čak 50%.

Klubovi će u prvome dijelu natjecanja imati zajamčeno osam, umjesto dosadašnjih šest susreta, a svaki od tih osam dvoboja će igrati s različitim protivnikom, za razliku od dosadašnja tri protivnika s kojima se igra na domaćem terenu i u gostima.

Zanimljivost je i tzv. "Tjedan Lige prvaka" kojim će se obilježiti početak svake nove Liga prvaka na Hrvatskoj radioteleviziji do 2027. godine pa će se utakmice prvoga kola igrati utorkom, srijedom i četvrtkom te će gledatelji HRT-a u Ligi prvaka moći uživati dva dana u tjednu – srijedom i četvrtkom navečer. Osim izravnog prijenosa, kao i do sada, bit će mnogo stručnih analiza u našoj posebnoj emisiji uoči i nakon susreta, kao i sažetaka ostalih utakmica te pregled svih golova.

Hrvatska radiotelevizija ovime ostaje jedan od najdugovječnijih televizijskih partnera UEFA-e i Lige prvaka, na zadovoljstvo naših gledatelja, jer brojke gledanosti iz sezone u sezonu pokazuju kako ovaj sadržaj itekako zanima našu publiku. Sportska nogometna priča koja je započela 1992. nastavlja se do 2027. godine na Hrvatskoj radioteleviziji na radost svih obožavatelja Lige prvaka.

Dnevnik.ba

19. lipanj 2024 00:49