StoryEditor
nakon prelaska u torino

LGBTQ+ udruga želi sastanak s Josipom Brekalom

Piše Desk  /  04.09.2021., 16:27h
Arcigay, talijanska udruga koja se bori za prava LGBTQ+ osoba, zatražila je sastanak s prvoligašem Torinom nakon što je taj klub potpisao hrvatskog reprezentativca Josipa Brekala.

Brekalo je prije tri godine odbio nositi vrpcu u duginim bojama kojim je njegov tadašnji klub Wolfsburg izražavao potporu gej osobama, a kao razlog je tada naveo da ne može podupirati kampanju koja se protivi kršćanskim vrijednostima u kojima je odgojen.

"Želimo u listopadu ponovno pokrenuti projekt Italija izlazi na teren protiv homofobije, a Brekalov dolazak u Serie A najbolja je prilika za nastavak promocije različitosti u nogometu u kojem je ovo i dalje tabu tema unatoč mnogim koracima koji su napravljeni prema naprijed", rekao je Marco Arlati, tajnik udruge Arcigay koji je dodao:

"Spremni smo se naći s Brekalom, trenerom i direktorima Torina. Ne mislim da je Brekalo homofob ili da namjerno podržava ekstremne stavove, jednostavno, njegov katolički odgoj nije temeljen na poznavanju ili prihvaćanju različitosti."

19. travanj 2024 16:58