StoryEditor
sp u kataru

Lewandowski zaplakao nakon što je napokon zabio gol na Mundijalima

Piše desk  /  26.11.2022., 19:00h

Poljska je u utakmici drugog kola skupine C upisala prvu pobjedu, s 2:0 su svladali Saudijsku Arabiju. Poljaci su tako napravili veliki korak prema prolasku u osminu finala, a nova tri boda bit će posebno draga Robertu Lewandowskom koji je zabio svoj prvi pogodak na svom trećem Svjetskom prvenstvu.

Poljsku je u vodstvo doveo Piotr Zielinski golom u 39. minuti, da bi na samom kraju prvog poluvremena Al Dawsari propustio iskoristiti priliku da iz jedanaesterca odvede na odmor svoju momčad s rezultatom 1:1. Tijekom drugog poluvremena su Saudijci su bili jako opasni, ali kako je utakmica odmicala, Poljaci su je počeli kontrolirati i stvarati šanse. Prvo je Milik u 63. minuti zatresao gredu, a Lewandowski tri minute kasnije i stativu. 

Međutim, Lewandowski je dočekao svoju priliku u 82. minuti. Al Boleahi je katastrofalno pogriješio i predao loptu Lewandowskom, koji je rutinski zabio kraj Al Owaisa za 2:0 i rješenje utakmice. 

Sjajni napadač Poljske reprezentacije je jedan od najboljih napadača svijeta i gol sa Svjetskog prvenstva mu je jedino što mu je nedostajalo u njegovoj bogatoj karijeri, a sada je konačno ispunio i taj san. 

Koliko mu je to značilo moglo se vidjeti nakon što je zabio gol.  Legao je na travnjak i nekoliko minuta dolazio k sebi, a onda se suznih očiju okrenuo prema navijačima i poslao im poljupce. Par minuta kasnije imao je još jednu čistu šansu, ali mu je saudijski golman obranio.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
08. svibanj 2024 22:57