StoryEditor
premijer liga bih

Leotar pobijedio Rudar i osigurao ostanak

Piše desk  /  14.05.2022., 17:55h
Nogometaši Leotara pobijedili su na stadionu Police u 31. kolu m:tel Premijer lige BiH ekipu Rudara rezultatom 2:0 te su tako i matematički osigurali opstanak dva kola prije kraja prvenstva.

Nakon što je početak utakmice protekao bez većih uzbuđenja, Leotar je u 19. minuti mogao do vodstva, ali je greda zaustavila udarac Todorovića.

Nakon toga su se i gosti probudili, sve više su prijetili, a šest minuta prije odlaska na odmor imali su odličnu priliku. Santos je izbacio Mandića koji je izašao sam pred golmana, ali je šutirao pored gola. Prvo poluvrijeme je tako okončano bez pogodaka.

U nastavku utakmice krenuli su domaći još agresivnije, a u 72. minuti su ponovo pogodili okvir. Ovoga puta Sekulović nije imao sreće jer je pogodio vratnicu.

Ipak, šest minuta kasnije Leotar dolazi do zasluženog vodstva. Krstovski je sjajno uposlio Dujakovića koji pogađa bliži kut gola Šćekića i donosi veliko slavlje na Policama.

Već u narednom napadu Leotar je mogao nokautirati rivala, ali se ponovo ispriječila vratnica. Ovoga puta je šutirao Perišić. Konačan rezultat 2:0 postavio je Krstovski u sudačkoj nadoknadi nakon što je realizirao penal.

Leotar je današnjom pobjedom prestigao Posušje te se nalazi na osmom mjestu, dok je Rudar u opasnoj zoni na 11. poziciji. U narednom kolu Leotar gostuje Zrinjskom, dok će Rudar u goste fenjerašu Radniku.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
25. travanj 2024 02:30