StoryEditor
trener hajduka

Leku nakon pobjede nad Rijekom pitali može li Hajduk biti prvak, evo što je odgovorio

Piše desk  /  31.07.2023., 09:18h

Hajduk je u derbiju 2. kola SuperSport HNL-a s 1:0 slavio protiv Rijeke. Trener Hajduka Ivan Leko prezadovoljan je igrom svoje momčadi i smatra da je pobjeda Hajduka u Jadranskom derbiju zaslužena.

Jeste li očekivali šest bodova iz utakmica s Dinamom i Rijekom?

A čovjek se nada... Potpisali bismo svi četiri boda, a tek šest. Najbitnije je da je to zasluženo, suparnici nam nisu ni stvorili neku šansu, a treba priznati i da smo imali i sreće. Sreću treba i zaslužiti, prenosi Index.

Odjidja-Ofoe bi mogao biti glavni igrač uz Livaju...

Iskreno, nismo planirali da on igra ovako brzo. Nekad trebaš riskirati, ovo s njim je bilo kockanje, nije igrao, trenirao... On je pravi igrač, sad ga treba dizati fizički. On je drugačiji tip igrača od Benrahoua.

Nakon izlaska Odjidja-Ofoea Rijeka je zagospodarila terenom.

Ne bih rekao. Imali su loptu na centru, a to nije cilj ove igre. Gledam statistiku, udarci iz kaznenog prostora 12-1. Istina je da smo malo pali njegovim izlaskom, bili smo malo mekši, ali daleko od toga da smo se tresli. Mislim da se nitko na stadionu nije tresao. 

Nismo očekivali ovako defenzivnu Rijeku, da će igrati nisko s petoricom nazad. Bio nam je problem prvih 15-20 minuta dok se naviknemo na taj stil. Zadovoljan sam obranom, a danas smo bili bolji u napadu. Nismo jurili, čekali smo prilike i imali ih četiri-pet. 

Ako gledamo 90 minuta, jedini pobjednik je trebao biti Hajduk. Nogomet je ovo, može se pobijediti iz jednog udarca, ali naša pobjeda je zaslužena.

Atmosfera?

Lijepo. Mi znamo našu publiku, oni vole nogomet. Ako ne igraš dobro, bude ti tišina na stadionu. Sad nije bila tišina. Bili su uz nas kad smo lovili gol, kad smo čuvali rezultat. Dobra je sinergija između publike i ekipe. Na nama je da to iskoristimo. 

Kako pripremiti momčad za utakmicu koja je tek za 10 dana budući da je derbi s Osijekom odgođen?

Nama to ne odgovara, želimo igrati utakmice, početak je sezone. Napravit ćemo novi plan, volio bih odigrati neku utakmicu ovaj vikend. Nijedan trening ti ne može biti poput utakmice. Nije idealno, ali Osijek je korektno zatražio odgodu i to poštujemo.

Je li ovo momčad za titulu?

Meni je lijepa euforija. Ja sam kao navijač svako ljeto uživao i nadao se. Ideš s društvom gledati utakmicu, uživaš, večera, piće... Narod to treba. Ja bih bio neozbiljan da to najavljujem, meni ekipa još nije ni kompletna. Imamo puno raditi. Više nismo simpatični, sad smo natjecateljska momčad pa ćemo vidjeti gdje ćemo završiti na kraju sezone. 

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
27. srpanj 2024 03:34