StoryEditor
kolumbijska ikona

Legendarni Valderrama objavio svoju najbolju momčad SP-a: U njoj dva Hrvata

Piše hina  /  21.12.2022., 14:07h

Nekadašnji kolumbijski reprezentativac Carlos Valderrama objavio je popis jedanaest nogometaša koji su po njegovu mišljenju bili najbolji na Svjetskom prvenstvu u Katru, a među koje je uključio hrvatske igrače Joška Gvardiola i Luku Modrića.

"Ovdje predstavljam svoj popis najboljih na Svjetskom prvenstvu da ga analizirate i da raspravljamo kao i uvijek", rekao je 61-godišnji Valderrama na Instagramu.

Na popisu su se našli: Dibu Martinez (Argentina), Hakimi (Maroko), Otamendi (Argentina), Gvardiol (Hrvatska), E. Fernandez (Argentina), Amrabat (Maroko), Modrić (Hrvatska), Griezman (Francuska), Messi (Argentina), Mbappe (Francuska) i Alvarez (Argentina).

Gvardiol, 20-godišnji branič, i Modrić, 37-godišnji veznjak, osvojili su s Hrvatskom brončanu medalju pobjedom od 2:1 nad Marokom.

Bivši vezni igrač Valderrama nastupio je na tri svjetska prvenstva - u Italiji 1990., SAD-u 1994. i Francuskoj 1998., a isticao se svojom čupavom dugom kosom.

Kolumbijac, sa 111 nastupa za reprezentaciju, čestitao je preko Instagrama Argentini na osvojenom naslovu izborenom na jedanaesterce protiv Francuske. Za najboljeg izbornika prvenstva odabrao je Lionela Scalonija, koji je donio Argentini pehar poslije 36 godina čekanja.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 20:48