StoryEditor
Pau Gasol

Legendarni Španjolac izabrao najbolju europsku petorku ikad: U njoj i dva Hrvata

Piše desk  /  27.07.2022., 19:24h

Ususret Eurobasketu, koji se od 1. do 18. rujna održava u Njemačkoj, Gruziji, Češkoj i Italiji, jedan od najvećih europskih košarkaša svih vremena Pau Gasol izabrao je najbolju petorku svih vremena sastavljenu od europskih igrača.

Legendarni Španjolac koji je u karijeri osvojio sve (dva puta je bio NBA prvak, šest puta All Star igrač, bio je rookie godine, sa Španjolskom je bio prvak svijeta, prvak Europe...), sastavio je momčad od dva Hrvata, jednog Nijemca, jednog Grka i jednog Litvanca. 

Gasolova idealna petorka:

Dražen Petrović - play

Nikos Galis - bek šuter

Toni Kukoč - nisko krilo

Dirk Nowitzki - krilni centar

Arvidas Sabonis - centar

"Mislim da je bio jedan od najboljih igrača na ovoj poziciji u povijesti. Nažalost, nismo uspjeli maksimalno uživati u njegovoj igri zbog njegove rane smrti i tragične nesreće. Dražen je bio poseban, baš kao što je to danas Luka Dončić'', za Dražena je rekao Gasol, a onda je objasnio i zašto Kukoč:

"Još jedan težak izbor. Odabrao bih Tonija Kukoča. Toni je bio jedan od glavnih igrača koji su me inspirirali dok sam odrastao. Njegova igra i sposobnost igranja na vanjskim pozicijama s visinom i vještinama bili su čudesni. Tako da je Toni na broju 3.''

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 10:59