StoryEditor
nema kraja problemima

Legendarni Marokanac tužio Halilhodžića za klevetu

Piše desk  /  29.06.2022., 10:02h

Veliki problemi za Vahida Halilhodžića na klupi Maroka nastavili su se iako reprezentacija nije na okupljanju, a posljednje informacije iz ove zemlje kažu da ga je tužio legendarni Marokanac Mustapha Haji.

Ovaj 50-godišnji nogometni stručnjak tužio je Halilhodžića za klevetu. Dvojac je dugo surađivao na klupi reprezentacije Maroka, ali je Haji otišao jer je došlo do brojnih nesuglasica s Halilhodžićem.

Nekadašnji nogometaš Aston Ville tužio je izbornika Maroka jer ga je Halilhodžić javno prozvao da ga je izdao tijekom velikog pritiska javnosti da se bh. stručnjaku uruči otkaz. Također, Halilhodžić je u više navrata prozivao Hajija, a poručio je i da je on krivac za nedisciplinu u timu, prenosi Klix.ba.

"Uvijek sam govorio da je reprezentacija nešto sveto. Neki to ne razumiju pa su otišli. Mustapha Haji me jako razočarao. Nisam to očekivao od njega, igrao je dvostruku igru. Njegovo ponašanje mi se nije svidjelo. Vjerovao sam mu, ali sam ja kriv jer sam ga izabrao. Sve ovo je tužno", rekao je Halilhodžić u svibnju.

Već mjesecima traje mučna priča Halilhodžića na klupi Maroka, usprkos dobrim rezultatima i plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Popularnom Vahi zviždi cijeli stadion u Maroku, a navijači ga čak ometaju laserima s tribina.

Razlog je svađa s najvećim zvijezdama u reprezentaciji.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 05:08