StoryEditor
australian open

Legenda oduševljena Hrvatom: Cure, vi se ne sjećate kako je Čilić igrao

Piše desk  /  22.01.2022., 15:08h
Legendarni švedski tenisač iznimno je nahvalio Čilića i njegov pristup protiv jednog od najboljih na svijetu.

Marin Čilić je u 3. kolu Australian Opena pobijedio Andreja Rubljova 7:5, 7:6, 3:6, 6:3 i plasirao se u osminu finala u kojem će igrati protiv Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea. Najbolji hrvatski tenisač odigrao je sjajan meč i potpuno je nadigrao šestog tenisača svijeta.

Čilić je većinu meča odigrao na iznimno visokom nivou, osim nakon 3:1 u trećem setu kad je Rubljev nanizao pet gemova i vratio se u igru. No, u četvrtom setu nije imao šanse i Čilić ga je rutinski dobio. Njegova igra oduševila je i Eurosportove komentatore i bivše tenisače i tenisačice Matsa Wilandera, Alize Lim i Johannu Kontu. Legendarni švedski tenisač iznimno je nahvalio Čilića i njegov pristup protiv jednog od najboljih na svijetu.

"Vi ste djevojke možda malo premlade pa se ne sjećate kako je Čilić igrao kad je osvojio US Open. U četvrtfinalu je u tri seta razbio Tomasa Berdycha, u polufinalu Rogera Federera, a u finalu Keija Nishikorija. Danas je igrao na tom nivou, a kad je takav, Čilić može u jednome meču pobijediti glavne favorite ovog turnira. Stvarno je bio fantastičan", rekao je sedmerostruki osvajač grand slamova, prenosi Index Sport.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 03:49