StoryEditor
Mamadou Niang

Legenda Marseillea oštro po hrvatskom treneru: Gdje je Tudoru pamet?

Piše desk  /  02.11.2022., 15:41h

Marseille je u nevjerojatnoj drami u posljednjem kolu skupine Lige prvaka na svom terenu izgubio od Tottenhama (1:2) i tako ispao iz Europe kao zadnji u grupi.

Marseille je u skupini u kojem je u posljednjem kolu svaki od četiri kluba mogao proći dalje poveo, ali je onda Tottenham preokretom i golom za pobjedu u posljednjoj minuti nadoknade izbio na prvo mjesto, a Marseille izbacio iz Europe, prenosi Index.

Legenda Marseillea napala Tudora jer ne koristi drugu legendu kluba

U studiju RMC-a utakmicu je komentirao Mamadou Niang, legenda Marseillea. Senegalski napadač za klub je igrao od 2005. do 2010. te postigao 100 i namjestio 36 golova. U sezoni 2009./10., najuspješnijoj Marseilleovoj u posljednjih 30 godina, kada je Olympique osvojio posljednji naslov prvaka i Liga kup, Niang je bio najbolji strijelac prvenstva. Zato navijači Marseillea drže do njegovog mišljenja, a ono je nepovoljno po trenera Igora Tudora:

"Pola sata prije kraja bio sam uvjeren da će Tudor izvući Guendouzija i zamijeniti ga Payetom. To je bila najlogičnija zamjena koju je mogao napraviti, ali nije ju uradio. Znamo kako je završilo, Guendouzi je izgubio loptu za pobjednički gol Tottenhama, a nama je nedostajao upravo igrač Payetovog profila. Ne znam gdje je Tudoru bila pamet kada je radio izmjene.

Pa suparnik mu se branio u niskom bloku, a on je tražio pobjedu i onda uopće nije iskoristio igrača savršenog za probiti takvog suparnika. Payet je savršeni tehničar koji zna donijeti loptu u opasnu zonu, zabiti iz daljine i odlično izvodi prekide. Dakle, radi sve što je Marseilleu trebalo i što mu je falilo, a Tudor ga uopće ne uvede u igru?!"

Payet (35) je također legenda Marseillea te kapetan kluba. Ovo mu je druga gaža u klubu u koji se vratio 2017. iz West Hama, nakon što je ondje sjajnim igrama Slavenu Biliću donio senzacionalnu sezonu. Međutim, nije mogao bez Marseillea, za koji je odigrao 311 utakmica, postigao 75 golova i namjestio 93.

Ipak, Tudor jako rijetko koristi kapetana. Nije ga, dakle, uvodio u igru u ključnom meču Lige prvaka. Uostalom, kao ni protiv istog suparnika u Londonu te protiv Sportinga ili kod Eintrachta. Velikan Marseillea je u šest utakmica Lige prvaka sakupio tek 78 minuta. Od 12 prvenstvenih utakmica na samo pet je bio starter. Jasno je zašto igrač koji je prošle sezone imao 16 golova i 13 asistencija ove pod Tudorom ima samo po jedan gol i asist.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:30