StoryEditor
Jamie Carragher

Legenda Liverpoola žestoko kritizirala Chelsea: "Primili su rusku lovu, a sada cmizdre"

Piše desk  /  18.03.2022., 09:27h
Legendarni engleski nogometaš koji sada radi na Sky Sportsu kao nogometni analitičar, Jamie Carragher, žestoko je kritizirao Chelsea i njegovog bivšeg vlasnika Romana Abramoviča, koji je bio prisiljen prodati ‘Bluese‘ i pobjeći zbog žestokih sankcija koje su ga pogodile nakon ruske invazije na Ukrajinu.

"Chelsea iskorištava klubove u posljednjih 20 godina otkako je Abramović tu. A sada se pretvaraju da je cijeli svijet protiv njih. Ja ću sljedećeg tjedna otići raditi na Stamford Bridge i vjerojatno će mu zviždati, ali ne mogu reći da ovo nije istina. Ja sam pobornik stare elite - Liverpool, Man. United i Arsenal, ali ovo što su sa stranim novcem napravili City i Chelsea bilo je dobro za Premierligu. Ipak, znali ste da ste primili ruski novac kada ste dovodili igrače i davali im četiri puta više od konkurencije pa nemojte sada jadikovati", rekao je Carragher na početku.

Legendarni nogometaš potom je pojasnio što je mislio kada je rekao da je Chelsea iskorištavao druge klubove.

"Prvo su htjeli postati stroj za stvaranje novca poput Manchester Uniteda pa su doveli njihovog direktora Petera Kenyona, onda su od Liverpoola pokušali kupiti najboljeg igrača i nisu uspjeli, ali su destabilizirali klub. Doveli su Ashleyja Colea iz Nepobjedive momčadi Arsenala, uzeli su Svena Gorana Eriksena bez obzira na to što je radio za Savez. Platit ćemo i kaznu, nema problema", komentirao je Carragher pa se osvrnuo i na mlađe selekcije londonskog kluba:

"Pobjeđuju u kupu za mlađe momčadi svake godine, ali ne zato što imaju najbolje trenere, već jer imaju najbolje igrače iz svakog kluba jer ima presele cijele obitelji i ocu daju posao skauta."

"Nadam se da Chelsea neće propasti zbog lokalne zajednice koja ga podržava, ali ovo je veliko upozorenje za sve klubove u koje je 'napumpan' novac", zaključio je Carragher.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:17