StoryEditor
zagreb

Lauritsen napustio Dinamo, karijeru nastavlja u Brondbyju

Piše hina  /  30.01.2023., 20:49h

Zagrebački Dinamo službeno je na svojim internetskim stranicama objavio da je klub napustio danski nogometaš Rasmus Lauritsen koji će karijeru nastaviti u danskom Brondbyju.

U Dinamo je 26-godišnji stoper došao 2020. godine iz švedskog Norrkoepinga te se brzo prometnuo u standardnog člana udarne momčadi. Bio je i nadomak danske reprezentacije kada mu je izbornik Kasper Hjulmand u svibnju 2021. godine uputio pretpoziv za Europsko prvenstvo.

Za Dinamo je odigrao 80 službenih utakmica pri čemu je postigao i tri pogotka. Osvojio je dvostruku krunu 2021. godine, novi naslov prvaka sezonu kasnije i Superkup 2022. godine.

„Htio bih zahvaliti klubu na povjerenju koje sam dobio kada sam stigao u Zagreb prije nešto više od dvije godine. Odigrao sam 80 utakmica za Dinamo, osvojio četiri trofeja, sudjelovao u fantastičnim trenucima i sretan sam što sam bio dio ove momčadi. Ali evo, to je nogomet, svaki igrač želi igrati što više i u dogovoru s klubom odlučio sam nastaviti karijeru u Danskoj. Hvala navijačima na sjajnoj podršci od prvog dana, to ću sigurno pamtiti, bilo je baš posebnih utakmica i slavlja“, rekao je Lauritsen, a prenosi službena internetska stranica Dinama.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 23:52