StoryEditor
predsjednik zrinjskog

Lasić: "Ciljevi Zrinjskog ostaju visoko postavljeni"

Piše fena  /  04.06.2024., 12:09h

Nogometna sezona u BiH nedavno je završena, a po riječima predsjednika Zrinjskog Denisa Lasića, Plemići su odigrali još jednu sjajnu sezonu u kojoj su ostvarili povijesni plasman u skupinu Uefine Konferencijske lige i obranili naslov pobjednika Kupa BiH.

– Ukratko, iza nas je još jedna jako uspješna sezona. Bili bismo ponosni i da nije zaključena osvajanjem Kupa s obzirom na sve što smo napravili, ali ovako smo još ponosniji, jer nam je ipak trebao trofej koji smo definitivno zaslužili. Nakon osvajanja dvostruke krune nismo željeli letvicu spuštati niti za milimetar, štoviše, postavili smo je još više jer smo od starta govorili kako želimo napraviti iskorak i izboriti toliko iščekivanu skupnu fazu, što smo na kraju i uspjeli – kazao je Lasić u intervjuu za službenu stranicu mostarskog kluba.

U protekloj sezoni puno se pričalo o suđenju u domaćem prvenstvu:

– Zrinjski kao klub nikada ne želi komentirati suđenje pa ćemo se i sada suzdržati od detaljnih analiza. To prepuštamo drugima, a na njima je da odluče hoće li te analize biti objektivne ili ne. Najveći problem je što smo dozvolili da se izgubi povjerenje koje, istini za volju, nikada nije bilo veliko, a vrijeme će dati odgovore hoćemo li i u kolikoj mjeri uspjeti vratiti to povjerenje.

Komentirajući financijske rezultate ostvarene u protekloj sezoni, Lasić je kazao da je Zrinjski utržio 14,3 milijuna maraka.

- Iznos od 14,3 milijuna zaista lijepo zvuči, ali 60 posto tog iznosa smo osigurali plasmanom u skupnu fazu (Konferencijske lige) i to je najbolji pokazatelj koliko je ta prihodovna strana zapravo varijabilna. U prethodnoj sezoni od Europe smo zaradili 8,5 milijuna, ali taj prihod u 2021. je iznosio nula. U jednom od prethodnih odgovora sam rekao da smo iskreno zahvalni svakom sponzoru, ali samo s prihodima od sponzora ne možemo niti približno pokriti rashode. No, nije to samo naša realnost, nego je realnost svih jačih klubova iz regije, jer zapravo svi zavisimo od Europe i prodaje igrača – prokomentirao je Lasić, dodavši kako igranje u Europi nosi i velike troškove, pa je tako klub na sedam europskih gostovanja potrošio iznos od dva milijuna maraka.

Vodstvo Zrinjskog protekle je sezone pokrenulo veliki infrastrukturni projekte – izgradnju nove istočne tribine.

– Radi se o najvećem infrastrukturnom projektu na stadionu od izgradnje istog. U ovoj godini smo napokon krenuli s realizacijom tog projekta i sretni smo zbog toga. Odmah treba naglasiti da se radi o višemilijunskom projektu i da financijska konstrukcija za potpuno realizaciju istog nije zatvorena, zbog čega je potpuno nezahvalno govoriti o rokovima, ali se krenulo i to je najvažnije. Zrinjski kao klub, jasno, ne može iznijeti sam taj projekt, tako da očekujemo podršku šire društvene zajednice, odnosno svih razina vlasti, a sve kako bismo stekli uvjete kakve Zrinjski kao osmerostruki prvak BiH i stalni sudionik europskih kupova i zaslužuje – kazao je predsjednik Zrinjskog.

Što se tiče očekivanja u novoj sezoni Lasić je istaknuo kako su ciljevi Zrinjskog uvijek visoki, pa u skladu s tim od Plemića očekuje borbu za duplu krunu.

– Kada je u pitanju Europa, put do skupne faze bit će teži, to je jasno svima, ali nitko nam nema pravo zabraniti vjerovati da opet možemo uspjeti. Nekad nam je u Europi bio cilj samo nastupiti i to nas je zadovoljavalo, ali sada smo na razini kada to više nije dovoljno. Sada moramo nešto napraviti – zaključio je predsjednik Zrinjskog Denis Lasić.

Dnevnik.ba

16. srpanj 2024 14:25