L'Equipe nahvalio Ćaletu-Cara: 'Savršen protiv sterilnog trojca PSG-a, on je igrač utakmice!'IVO CAGALJ/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
POHVALE ZA ‘VATRENOG‘

L‘Equipe nahvalio Hrvata: ‘Savršen protiv sterilnog trojca PSG-a, on je igrač utakmice!‘

Piše Desk  /  25.10.2021., 10:23h
Ćaleta-Car je protiv PSG-a bio savršen, nepogrešiv. Uvijek pravovremen i na pravom mjestu kada je trebalo riješiti teške lopte i opasne situacije, opisao je L‘Equipe predstavu ‘vatrenog‘....

U moru jučerašnjih derbija, svoj je imala i Ligue 1. Na Velodromeu su Marseille i PSG remizirali bez golova (0-0). Pokušavali su Mbappé, Neymar i Messi, no ništa nije moglo proći pokraj fantastičnog Duje Ćalete-Cara.

Hrvatskog 'vatrenog' posebno je nahvalio ugledni L'Equipe koji je za njega napisao da je bio nepogrešiv te ga proglasio igračem utakmice.

"Pozicija usred ovakve obrane odgovara mu savršeno, kako kada mu se momčad brani, tako i kada napada. Ona prikriva njegove manjkavosti što se tiče brzine te ističe vrline, kao što je odlična igra u duelu. Hrvat je još jednom igrao kao da nema namjeru ikome prepustiti svoje mjesto u momčadi.", istaknuo je ugledni francuski list.

A i statistike potvrđuju riječi Francuza. Hrvatski reprezentativac imao je jedan blokirani šut, jednu ukradenu loptu, od četiri duela izgubio je tek jedan. Od šest dugih lopti, čak je četiri dostavio do svog suigrača te su ga zvijezde PSG-a predribrale tek jednom u svih 90 minuta. Da, samo jednom, Messi, Mbappé i Neymar, zajedno!

"Ćaleta-Car je protiv PSG-a bio savršen, nepogrešiv. Uvijek pravovremen i na pravom mjestu kada je trebalo riješiti teške lopte i opasne situacije. Osim toga, precizno je nalazio suigrače dugim loptama."

Hrvatski reprezentativac se nakon neuspjelog transfera ovog ljeta izgubio u planovima Jorgea Sampaolija, no čini se kako je sada utvrdio svoje mjesto u početnoj postavi, a nastavi li ovako ni transfer u bolji klub ne bi trebao izostati, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 08:05