StoryEditor
KAOS U AUSTRALIJI

Kyrgios: Htio sam se potući s trenerom Pavića i Mektića, lik mi se unio u lice...

Piše Desk  /  05.02.2022., 13:37h
Strasti su se smirile nakon meča, Australci su na koncu osvojili domaći Grand slam. A Kyrgios se i tjedan dana nakon toga ponovno prisjetio događaja, koji je bio na rubu incidenta.

U finalu muških parova na Australian Openu Thanasi Kokkinakis i Nick Kyrgios svladali su Matthewa Ebdena i Maxa Purcella sa 7-5, 6-4 i okitili se Grand slam naslovom, prenose 24sata.

Na putu do finala, u 2. kolu, izbacili su najbolji svjetski par, hrvatsku kombinaciju Matu Pavića i Nikolu Mektića u meču koji je izazvao nekoliko kontroverzi. Pavić se tada požalio na dio navijača.

- Očito je da navijaju za Australce, ali ne bi im škodilo da pokažu poštovanje i prema suparnicima, prema drugim igračima - rekao je netom poslije meča.

Dan kasnije, na društvenim mrežama oglasio se i sam Nick Kyrgios. ‘Zločesti dečko‘ tenisa nije ostao dužan.

- Samo da znate da su nam nakon meča u parovima, treneri protivnika prijetili fizičkim napadom. Tenis je mekan, mekan sport. Sve zato što sam se izmicao i pogodio ih lopticom - napisao je Kyrgios na Twitteru, dok se njegov kolega u parovima nadovezao:

- To je bilo ludo. Ljudi su umislili da smo u UFC-u.

Strasti su se smirile, Australci su na koncu osvojili domaći Grand slam, a Kyrgios se tjedan dana nakon toga ponovno prisjetio događaja. Ovoga puta gostujući u radijskoj emisiji Jackie O Show.

- Bio sam spreman za borbu, taj lik je prijetio da će me udariti. Bilo je prilično burno, ali Thanasi me smirio.

Priča, naravno, ima dvije strane i teško je znati što se ustvari dogodilo. Kyrgios tvrdi da je jedan od trenera hrvatskog para nasrnuo prvi.

-  Bilo je apsurdno, trener mi se unio u lice, nos uz nos i urlao je na mene. Ali, Thanasi je smirujući faktor, on je led u našem odnosu - zaključio je tenisač.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 00:56