StoryEditor
trener dinama

Krznar uoči Genka: "Spremni smo i jedva čekamo utakmicu"

Piše hina  /  29.09.2021., 22:27h
Spremni smo i jedva čekamo utakmicu. Vjerujem da imamo što pokazati, kazao je Dinamov trener Damir Krznar na novinarskoj konferenciji na Luminus Areni gdje "Modre" u četvrtak očekuje susret 2. kola H skupine Europske lige protiv Genka.

"Očekuje nas prvo ovosezonsko gostovanje u skupini Europske lige protiv protivnika kojeg iznimno cijenimo i respektiramo, ali isto tako došli smo puni optimizma i vjerujemo da možemo pružiti odličnu partiju," kazao je Krznar.

"Vjerujem kako možemo parirati protivniku i nadamo se pobjedi," dodao je.

Genk je nakon devet kola treći u belgijskom prvenstvu s bodom zaostatka za prvoplasiranim Club Bruggeom, a u prvom kolu Europske lige belgijski sastav je u Beču pobijedio Rapid sa 1-0.

"Bila je to čvrsta, tvrda utakmica koja se većim dijelom igrala na sredini terena. Genk je u toj utakmici pokazao izuzetnu kvalitetu u fazi napda, imali su i više od igre. Sve smo dobro analizirali, dobro znamo iz kojih oružja prijete. Sutra bi se moglo očekivati slično, no Dinamo i Genk su momčadi koje vole posjed," kazao je trener hrvatskog prvaka.

Nakon domaćeg poraza od West Hama, novi kiks bi udaljio "Modre" od plasmana u drugi krug Europske lige. Krznar nije želio otkriti bi li ga zadovoljio i bod.

"Ne bi želio nagađati o rezultatu, mi smo koncentrirani na svoju izvedbu. Ako će naša izvedba biti po planu, ako ćemo zadovoljiti u trci i htijenju i ako će realizacija funkcionirati, onda će i rezultat biti povoljan," kazao je.

Dinamo je u Belgiju doputovao bez ozlijeđenog napadača Denija Jurića, a nema niti pričuvnog vratara Danijela Zagorca.

"Hendikep je što je Jurić morao preskočiti ovu utakmicu. Krenuo je dobro, s dvije odlične predstave i golovima, ali nećemo očajavati. U našoj ekipi imamo još dovoljno napadača koji mogu odgovoriti izazovima. Nažalost, ovdje nije niti Zagorac koji je izvrnuo gležanj. Svi su ostali zdravi i orni," poručio je Krznar.

Na novinarskoj konferenciji sudjelovao je i Duje Čop koji je pet godina (2017-2021) bio član belgijskog Standard iz Liegea.

"Respektiramo Genk, znamo njihove kvalitete, ali i vjerujemo u naše. Došli smo pružiti dobru utakmicu i osvojiti sva tri boda," kazao je Čop dodavši: "Genk je godinama u vrhu belgijskog nogometa i svake je godine sudionik europskih natjecanja. Dosta mijenjaju momčad, tako da ne poznajem ovu ekipu. Mi smo se dobro pripremili i vjerujem kako će to sutra biti dobro," dodao je.

Čop je za Standard upisao 43 nastupa postigavši šest golova.

"Bit će to drugačija utakmica nego što se igraju u nacionalnom prvenstvu," kazao je 31-godišnji Čop, nastavivši: "Njihove kvalitete su više izražene u napadu. Genkovi napadači postižu puno golova i iznimno su opasni, posebno Paul Onuachu. No, mi znamo odakle prijeti najveća opasnost."

Čop smatra kako ogled Genka i Dinama neće biti "borba za drugo mjesto u skupini".

"Tek smo na početku natjecanja u skupini. Još uvijek je sve otvoreno, ima još puno utakmica do kraja. No, možda ćemo biti pametniji sutra," poručio je.

U drugom susretu iz ove skupine sastaju se West Ham United i Rapid.

Nakon prvog kola na ljestvici vode West Ham i Genk sa po tri boda, dok su Dinamo i Rapid na "nuli".

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
25. travanj 2024 21:32