Leipzig's Spanish midfielder Dani Olmo reacts to a missed chance on goal during the German first division Bundesliga football match RB Leipzig vs SV Werder Bremen, in Leipzig, eastern Germany on February 15, 2020., Image: 498737721, License: Rights-managed, Restrictions: RESTRICTIONS: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO, Model Release: no, Credit line: Odd ANDERSEN/AFP/ProfimediaODD ANDERSEN/AFP/PROFIMEDIA - Odd Andersen/Afp/Profimedia
StoryEditor

Kraj godine za Olma zbog ozljede

Piše desk  /  22.11.2021., 19:52h
Dani Olmo pretrpio je ozljedu zbog koje će s terena izbivati do kraja kalendarske godine.

Leipzig je objavio da su španjolskom reprezentativcu pukla mišićna vlakna u lijevom bedru. Na travnjaku ga neće biti najmanje mjesec dana. Bivši igrač Dinama je istu ozljedu doživio prije dva mjeseca pa je za Leipzig ove sezone odigrao samo šest utakmica, prenosi Index.hr.

Ove sezone je još uvijek bez pogotka, a prošle je zabio sedam uz 12 asistencija. Transfermarkt mu je vrijednost procijenio na 50 milijuna eura, a španjolski mediji javljaju da je Olmo najveća želja novog trenera Barcelone Xavija za siječanjski prijelazni rok. Navodno su Katalonci spremni platiti 75 milijuna eura.

Olmo je u Leipzig stigao prošle godine iz Dinama za ukupno 22 milijuna eura s bonusima te je u međuvremenu postao jedan od glavnih igrača španjolske reprezentacije. Kad bi se njegov transfer zaista realizirao, Dinamu bi pripalo 20 posto od razlike između Olmovog transfera iz Dinama u Leipzig te iz Leipziga u Barcelonu, odnosno u ovom slučaju, 20 posto od 53 milijuna eura, što bi iznosilo oko 10.5 milijuna eura.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 11:01