StoryEditor
hrvatski veznjak

Kovačića slave svi od trenera do medija: "Fantastičan tip! Obožavamo ga!"

Piše desk  /  12.03.2023., 08:12h

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je fantastičnu utakmicu u ulozi kapetana Chelseaja te je bio strijelac posljednjeg pogotka u 3:1 gostujućoj pobjedi protiv Leicester Cityja, u susretu 27. kola engleskog prvenstva.

Kovačić je svoj prvi ovosezonski prvenstveni pogodak postigao u 78. minuti odlično reagiravši u kaznenom prostoru domaćih. Nakon što je Mudrik glavom spustio loptu, Kovačić je utrčao između dvojice braniča Leicestera, ispružio nogu te snažnim udarcem poluškaricama zatresao mrežu, prenosi Index.

Chelsea je poveo golom Chilwella u 11. minuti, poravnao je Daka u 39., da bi se vjerojatno ključni trenutak utakmice dogodio u petoj minuti nadoknade prvog poluvremena, kada je Havertz sjajno reagirao na proigravanje Fernandeza i lobao domaćeg vratara za vodstvo londonske momčadi 2:1. Chelsea je 10. na ljestvici s 37 bodova, dok je Leicester pao na 16. poziciju s 24 boda.

Potterove riječi najbolje govore koliko Kovačić znači Chelseaju 

Osim što je zabio prekrasan gol, Mateo Kovačić odigrao je perfektnu utakmicu. Hrvatski veznjak imao je dva od tri uspješna driblinga, dobio je oba zračna duela, a bio je stopostotan i u dugim loptama (1/1). U obrani je bio koristan pa je otklonio dvije opasnosti, a osvojio je i osam takozvanih ničijih lopti. Također, kapetan Chelseaja ove sezone jedini je igrač kluba sa Stamford Bridgea koji ima više od tri povrata posjeda po utakmici (3,1). 

''Kovačić je fantastičan tip. Obožavamo ga. Nevjerojatno je važan igrač za Chelsea'', nakon utakmice s Leicesterom je rekao trener Chelseaja Graham Potter. Jednako oduševljeni Kovačićem bili su i engleski mediji.

Englezi oduševljeni Kovačićem

"Igrao je s loptom u nogama puno više nego što je to bio slučaj u utakmici preko tjedna. Savršenim klizećim startom uzeo je loptu Patsonu Daki u trenutku kad je Leicester mogao biti jako opasan, a onda je i krasno zabio. Kakav volej!" stoji u opisu Kovačićeve partije na portalu Football London gdje je nagrađen sedmicom, najvišom ocjenom na susretu uz Enza Fernandeza, koji je također zaradio sedmicu. Sjajnu ocjenu Kovačić je zaradio i na Daily Mailu, oni su ga nagradili sa 7.5, a veću, osmicu, dali su samo Kaiju Havertzu i Kalidou Koulibalyju.

Ni čitatelji BBC-ja nisu ostali ravnodušni na Kovačićevu partiju, pa je tako prema anketi na tom portalu među najbolje ocijenjenim igračima. Hrvatski veznjak je četvrti najbolji igrač utakmice s ocjenom 7.70, a ispred njega su Ben Chilwell (8.08), Kai Havertz (7.96) i Enzo Fernandez (7.86).

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 04:14