06.09.2022., stadion u Maksimiru, Zagreb - UEFA Liga prvaka, 1. kolo, skupina E, GNK Dinamo - FC Chelsea.SLAVKO MIDžOR - Pixsell
StoryEditor
reakcija nakon poraza

Kovačić se naklonio Dinamu poručivši da bi mogao dogurati daleko u Europi, a zatim najavom zagolicao maštu navijača Modrih

Piše desk  /  07.09.2022., 07:20h

Kovačić nije odigrao bog zna kakvu utakmicu, kao niti njegova ekipa, a to je i priznao u izjavama nakon susreta te je čestitao Dinamu

U susretu 1. kola E skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu Maksimir pred 20.607 gledatelja pobijedio Chelsea sa 1-0.

Nogometaši zagrebačkog Dinama svoj osmi nastup u grupnoj fazi Lige prvaka otvorili su na stadionu Maksimiru pobjedom protiv bivšeg europskog i engleskog prvaka Chelsea.

Pogodak odluke postigao je Mislav Oršić u 13. minuti. Engleski velikan je preuzeo inicijativu od prve minute, međutim već u 13. minuti je sijevnula kontra domaćina koju je u pogodak pretvorio Mislav Oršić. Chelsea se do kraja utakmice silno trudio izjednačiti, ali granitna je obrana Dinama bila. Za londonsku ekipu igrao je i bivši Dinamov igrač i hrvatski reprezentativac, Mateo Kovačić.

Kovačić nije odigrao bog zna kakvu utakmicu, kao niti njegova ekipa, a to je i priznao u izjavama nakon susreta te je čestitao Dinamu.

"Teško je prihvatiti poraz protiv koga god igrao. Nismo bili na nivou na kojem trebamo biti, nismo dobro ušli u sezonu. Dinamo je bio borben, dobar, kao što sam i očekivao tako da smo ušli probleme. Moramo se dići. Meni je, naravno, bilo lijepo vratiti se na Maksimiru, htio sam pobijediti, ali čestitam Dinamu", rekao je Kova i zatim objasnio dalje.

"Znali smo da Dinamo igra na Petkovića i spuštanje na Oršića, da je to njihova stvar te da će je dosta koristiti. Primili smo gol rano iako smo dobro krenuli u utakmicu. Nismo zabili pa smo nakon toga dobili gol i onda je bilo dosta problema. Na nama je sad da se dignemo", veli Kovačić.

Ovako vidi Dinamove šanse u Europi: "Dinamo je dosta dobar. Nije lako dobiti velik klub kao Chelsea. Pokazali su da mogu igrati sa svima. Prvih 20 minuta su se povukli, a kad su vidjeli da mogu i da smo mi pali, odigrali su jako dobro. Dinamo može daleko jer ima odlične igrače i nisam nimalo iznenađen", kazao je vatreni kojeg je jako impresionirala atmosfera na Maksimiru i vratila mu neka sjećanja.

"Lijep osjećaj, obožavam Maksimir, tu sam došao s 12 godina, vratile su mi se neke emocije i jako mi je drago vidjeti neke ljude. Malo je bilo čudno jer su mi i moji najbliži rekli da im je drago što je Dinamo pobijedio, ali bili su i tužni zbog mene", veli Mateo koji je čestitao Dinamovim igračima u svlačionici i nakon utakmice.

"S njima sam radio i igrao tako da mi je drago vidjeti te ljude. Pozdravio sam se svima. Čestitao sam im na zasluženoj pobjedi", izjavio je.

Na kraju je komentirao i Brunu Petkovića koji se vratio u reprezentaciju. "Odličan je bio, svi znamo kakav je Petko kad je pravi. Zadnjih mjeseci je pravi i takvog ga trebamo u reprezentaciji. Odlično je odigrao, asistirao", veli Kovačić.

I za sam kraj jedna, možebitna, senzacija koja će oduševiti sve navijače Dinama. Kovačić je, naime, izjavio kako bi se volio jednoga dana vratiti u Dinamo, za razliku od brojnih bivših igrača koje je Dinamo lansirao među zvijezde, a nikada nisu izrazili želju za povratkom niti su se vratili.

"Teško je sada to reći, ali naravno da bih volio jednog dana", zaključio je Kova.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 12:28