StoryEditor
oi u parizu

Košarkaši BiH igrat će pretkvalifikacije za OI, mogući protivnik je Hrvatska

Piše desk  /  18.03.2023., 11:47h

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sudjelovat će u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu iako je tek naknadno poslala prijavu za natjecanje.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) potvrdila je prijem prijave Košarkaškog saveza BiH za natjecanje te će uvrstiti Zmajeve na listu sudionika pretkvalifikacijskih turnira, koji su na rasporedu od 12. do 20. kolovoza ove godine, priopćio je Košarkaški savez BiH.

Domaćini dva europska turnira, na kojima će se nadmetati po osam reprezentacija (dvije grupe po četiri ekipe), bit će priopćeni 28. travnja. Žrijeb grupa planiran je početkom svibnja, termin još nije preciziran.

Potencijalni rivali izabranicima Adisa Bećiragića u pretkvalifikacijama su Nizozemska, Sjeverna Makedonija, Mađarska, Island, Turska, Švedska, Belgija, Izrael, Ukrajina, Velika Britanija, Estonija, Češka Republika, Portugal, Poljska i Hrvatska.

Podsjetimo, prvobitni razlog zbog kojeg bh. selekcija nije trebala igrati kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine je bila financijska situacija u KS BiH, s obzirom na to da pretkvalifikacije za Olimpijske igre zahtjevaju dodatne troškove, te strah da se brojni igrači ne ni odazvali jer se utakmice igraju u terminu ljetne pauze.

Ipak, nakon negodovanja javnosti, glavni tajnik KS BiH Amer Čolan izvršio je prijavu reprezentacije BiH za olimpijske pretkvalifikacije, a koju je FIBA prihvatila.

Dnevnik.ba

23. ožujak 2023 19:02