StoryEditor
euroliga

Košarkaše Reala večeras čeka pakao: Po Beogradu uvrede na španjolskom, a posebno gnjusna za Musu

Piše desk  /  02.05.2023., 08:38h

Nezapamćeni kaos i masovna tučnjava igrača obilježili su drugu utakmicu četvrtfinala Eurolige, koja je zbog navedenog prekinuta minutu i 40 sekundi prije kraja te registrirana rezultatom koji je bio u tom trenutku, Real - Partizan 80:95. Partizan je tako s obje pobjede kod Reala došao do ogromne prednosti 2:0 u seriji i sada mu treba samo još jedna da prođe na Final Four.

Može je ostvariti već večeras od 20:30 pred 20 tisuća svojih navijača u beogradskoj Areni. Međutim, spomenuta tučnjava i stradavanje igrača Partizana u njoj, prvu beogradsku utakmicu u seriji učinili su mečom najvišeg rizika.

Sve je u Madridu počelo tako što je Realova legenda Sergio Llull na kraju druge utakmice protiv Partizana, kada je već odavno bilo jasno da gosti uvjerljivo pobjeđuju, nepotrebno i prljavo faulirala Partizanovog asa Kevina Puntera. To je pokrenulo prekid utakmice i veliku tučnjavu gotovo svih igrača oba kluba, u kojoj je teško stradao bek Dante Exum, najbolji igrač Partizana na utakmici.

Nadvožnjaci od aerodroma do hotela puni su prijetnji na španjolskom jeziku

Njega je Guerschon Yabusele, četvorka Reala, visok dva metra i težak 123 kilograma, uhvatio s leđa i brutalno ga zakucao na pod. Najbolji partizanovac i igrač utakmice teško je ozlijeđen. U masovnoj tučnjavi stradao je i Džanan Musa, bosanska zvijezda Reala. Dobio je udarac od Puntera. Zatim je Musu s leđa na pod bacio Lessort. Mario Hezonja je krenuo u zaštitu suigrača te pokušao udariti Puntera.

"Cigani", "Kopilad"...

Nakon što se tučnjava smirila, suci su isključili toliko igrača da ih nije ostalo dovoljno za završetak meča, koji je onda morao biti prekinut. Euroliga je oba kluba kaznila s po 50 tisuća eura, a Realov centar Yabusele suspendiran je na pet utakmica. Jednu utakmicu zabrane dobio je njegov suigrač Gabriel Deck. Partizanov kapetan Punter suspendiran je na dvije utakmice, dok Mathias Lessort iz istog kluba ne smije igrati jednu utakmicu.

Real je tražio i dobio neviđene mjere osiguranja

Svi oni propustit će današnji obračun u Beogradu, prije kojeg igrači Reala od navijača Partizana dobivaju gnjusne uvrede i prijetnje smrću, a najviše Džanan Musa, kojeg vrijeđaju jer je Bošnjak. Zato je Real pred dolazak u Beograd od Partizana kao organizatora tražio neviđene mjere osiguranja.

Srbi su to i organizirali, pa od Realovog sinoćnjeg dolaska u Beograd nema nikakvih napada ili izgreda, ali zato su Grobari po nadvožnjacima rute kojom od aerodroma do hotela putuje Real, objesili poruke, točnije, uvrede i prijetnje navijačima Reala na španjolskom jeziku: "Kopile cigansko argentinsko" je upućeno Decku, koji dakle ne igra danas, ali je doputovao u Srbiju ako Real pobjedom smanji na 2:1 te izbori četvrtu utakmicu.

Sve su prijetnje i uvrede na španjolskom, osim jedne na bosanskom

Ostale poruke na španjolskom koje vise s beogradskih mostova su: "Prokleti cigani iz Madrida", "Nećete spavati", dok su bh. zvijezdi Reala napisali prijetnju na jeziku koji razumiju svi na ovim prostorima: "Musa(vi) i vas ćemo je*ati".

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 00:44