StoryEditor
dinamo junački pao

Kopić zadovoljan, izdvojio dvojicu: "Oni su kapaciteti za hrvatsku reprezentaciju"

Piše desk  /  25.02.2022., 07:21h
Dinamo je u uzvratnoj utakmici play-off runde Europa lige pobijedio Sevillu 1:0 te s ukupnih 2:3 ispao iz Europe. Momčad Željka Kopića odigrala je odličnu utakmicu i do pobjede došla golom Mislava Oršića u 65. minuti nakon čega je Bono obranio opasne udarce Bočkaja i Menala.

"Što se utakmice tiče, izuzetno sam zadovoljan pristupom i načinom na koji smo igrali. Energijom, hrabrošću i držanju taktičkog plana. Falio nam je jedan gol, a cijenu smo platili s onih zadnjih par minuta prvog poluvremena u Sevilli. No, to je nogomet", rekao je Dinamov trener Željko Kopić i izrazio sućut obitelji navijača koji je preminuo na stadionu.

"Osjećaji su izmiješani jer si odigrao dobro, a nisi stvorio rezultat. Ja ove dečke gledam svaki dan i vjerujem da mogu odigrati ovakvu utakmicu. Bitno mi je da igrači osjete da nisu ti koji se brane koliko god te Sevilla nekad stisne nego da možeš igrati jedan na jedan, da možeš biti opasan. Ovakve utakmice nose veliku potrošnju. Možeš stati duboko otraga, par koraka u stranu i braniš se, ali ovako igraš da napadaš, da ganjaš, naravno da te to troši. To je otegotna okolnost za nedjelju, ali veći benefit je što smo odigrali kvalitetnu utakmicu", dodao je Kopić i nahvalio Josipa Šutala.

"Njemu sam rekao da će ako popravi igru u zraku biti u reprezentaciji jer su i on i Franjić igrajući stoperi. Kvalitetna je u iznošenju lopte, ima kvalitetan pas i još kad popravi duel igru u zraku, za mene je to jako ozbiljna priča. Konkretno, za Josipa, ali tu stavljam i Franjića. Oni su kapaciteti za reprezentaciju, ali na njima je da to opravdaju. Ponosan sam na način na koji treniraju."

Izdvojio je igrače s klupe koji su promijenili ritam utakmice.

"Izuzetno sam zadovoljan doprinosom igrača s klupe kojeg nije bilo u nekim utakmicama prije. Možda imaju nekad preveliku želju pa nemaju pravu koncentraciju za utakmicu, ali danas je to bila izvanredno. Početkom drugog poluvremena Sevilla je počela kontrolirati posjed lopte, previše smo trčali da bih ih zatvarali i onda su nam ti igrači s klupe donijeli intenzitet i okomitost i njima svaku pohvalu. Ja bih volio da možemo svaku utakmicu neke dizati neke gurati, to bismo mogli da igramo sa 17 igrača, ali sigurno da su s ovakvim izvedbama bliže ozbiljnoj minutaži.

Na početku sezone smo imali utakmicu protiv Rijeke gdje smo igrali s Oršićem i Andrićem, dva stabilna vezna Ademija i Mišića te lutajućeg Ivanušeca i izgledali smo dobro, ali falio nam je profil koji će to još oplemeniti. Razmišljali smo između Bulata i Tolića i odlučili smo se da će on moći igrati tu poziciju. Tolić ima tu kvalitetu, dobro se pozicionirao, malo je počeo curiti u drugom poluvremenu i to je normalno. Malo mi je žao da iz prelaza iz druge u treću trećinu nismo pospajali par akcija jer bi rezultat bio još bolji. Tolić je odigrao dobru utakmicu i pokazao je kvalitetu koji mi znamo da ima."

Trener Seville Julen Lopetegui rekao je da se njegova momčad napatila.

"Dinamo je kvalitetna momčad i patili smo dobrim dijelom utakmice. U drugom poluvremenu smo bili fizički u boljem stanju, imali smo nekoliko situacija iz kojih smo mogli dati gol, ali kad to ne napraviš onda te ovako kvalitetan protivnik kazni. Publika, penal, crveni karton, svi počnu vjerovati i situacija se zakomplicira. Ovo ćemo itekako proslaviti."

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 05:55