StoryEditor
nizozemski stručnjak

Koeman o Messiju: "Bio je pravi tiranin! Mrzi gubiti i na treninzima"

Piše desk  /  22.09.2021., 15:40h
Barcelonin trener Ronald Koeman u velikom ekskluzivnom intervjuu za nizozemski Voetbal International otvoreno je govorio o stanju u Barceloni i drugim temama, a Goal.com prenio je dijelove koji se odnose na Lea Messija, suradnju s njim i doba nakon njegova odlaska u PSG

Koeman je otkrio da je Messi na treninzima bio pravi tiranin i da je mrzio gubiti u bilo kojoj igri ili vježbi. Ističe da je svojom zahtjevnošću izvlačio najbolje iz suigrača.

"Leo Messi sve je zamaskirao. Bio je toliko dobar, pravi pobjednik", rekao je Koeman.

"Naravno da je bio okružen dobrim igračima, ali on je činio razliku. Svi su zbog njega bili bolji. To nije kritika, samo opservacija.

Znao sam koliko je dobar, ali ipak je bilo lijepo to gledati izbliza iz dana u dan. Sve što želiš naučiti igrača, prepoznavanje situacija, uzimanje lopte pod pritiskom, brzinu s loptom, završnicu, kod Messija je sve bilo za desetku. To nije normalno.

"Mrzi gubiti i na treninzima"

Kad bismo na treningu radili na šutiranju, neki igrači počeli bi s laganim udarcima, pomalo se glupirali. Ali s Messijem sve je bilo bum, bum, bum, bum. Bez okolišanja, uvijek učinkovito. I uvijek je želio pobjeđivati u svemu.

Kada su igrači u krugu, a drugi se dodaju oko njih, ako spoje 20 dodavanja, ovi u sredini su opet na redu. Ako im se to dogodi triput, igrači formiraju dva reda, a ovi iz sredine moraju proći kroz njih dok ih ovi udaraju po glavi i slično.

Pitao sam Messija je li mu se to ikad dogodilo. 'Da, jednom', rekao mi je. Svih tih godina. S njim stariji igrači nikad nisu na treningu izgubili od mlađih. Dogodilo mu se jednom i tjedan dana se ozbiljno ljutio zbog toga. Pravi tiranin", ispričao je Koeman.

Kaže da se njegovo odsustvo itekako osjeti na treningu te da neki igrači ne rade jednakim intenzitetom kao dok je Messi bio tu.

"Kad sam postao trener, razgovarao sam s njim u njegovoj kući u Castelldefelsu. Odmah sam primijetio koliko je involviran i zainteresiran za nogomet.

Početak je bio težak i zbog toga se kasnije ispričao. Pokazivao je sve više i više entuzijazma. Izvedba s njim je savršena. Ponekad na treningu imamo vježbu u kojoj moraš pogoditi mali gol. Nekidan sam vidio Ansua Fatija kako je promašio za tri metra, samo zbog nedostatka koncentracije. To mu se ne bi dogodilo da je Messi tu jer bi se on razbjesnio.

"Messi poput Cruyffa"

Osim Johana Cruyffa, nikad nisam upoznao nekog s takvom nogometnom inteligencijom. Moj pomoćnik Alfred Schreuder ponekad objašnjava vježbe na engleskom, koji Messi ne govori baš dobro. Ali nakon nekoliko sekundi sve razumije.

Prošle sezone donio je 50 golova - 30 zabio i 20 namjestio. Bio je pravi primjer suigračima. Kad smo osvojili kup, a Messi je osvojio toliko većih trofeja, vidjeli ste da mu je ovaj put zaista nešto značio. U svim tim mladim igračima vidio je budućnost kluba. Svi ti dečki željeli su se fotografirati s njim, nikad nisam vidio takvo što.

Toliko je bio velik i još je. Bio je šok za cijelu momčad što više nije ovdje", rekao je Koeman za Voetbal International, prenosi Goal.com.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 23:38