StoryEditor
petar musa

Klubovi iz pet liga se otimaju za hrvatskog napadača: "Očekuje se da do kraja mjeseca napusti Benficu"

Piše desk  /  18.01.2024., 10:11h

Petar Musa (25), napadač Benfice i reprezentacije Hrvatske, jedan je od najtraženijih igrača u zimskom prijelaznom roku. Fabrizio Romano, najpouzdaniji izvor s tržišta, otkriva da portugalski velikan trenutno razmatra ponude klubova iz čak pet liga za hrvatskog napadača.

"Genoa inzistira, ali tu su još klubovi iz Njemačke, Francuske, Engleske i MLS-a. Očekuje se da Musa do kraja mjeseca napusti Benficu", piše Romano.

Musu je Benfica kupila u ljeto 2022. za 5.5 milijuna eura od Boaviste, nakon što je napadač ponikao u NK Zagrebu briljirao u jedinoj sezoni tamo. Musa je sjajno nastavio i u portugalskom velikanu. Njegov učinak od 17 golova i 5 asistencija u 64 nastupa za Benficu to ne dokazuje dovoljno.

Koliko je puno zapravo tamo napravio, jasno je ako dodamo da je na samo 13 utakmica bio starter. Ove sezone je postigao 6 i namjestio 2 gola, ali uz tek 8 utakmica od prve minute. No, Portugalci ističu da je Musi očito dojadilo biti tek superzamjena i džoker te traži klub u kojem će biti prva opcija kako bi se prije Eura nametnuo Zlatku Daliću.

Napadač kojeg Transfermarkt procjenjuje na 8 milijuna eura je za Hrvatsku nastupio 6 puta. Debitirao je u ožujku prošle godine u kvalifikacijama za Euro protiv Walesa na Poljudu. Igrao je od početka u listopadu protiv Turske i Walesa, ali u oba poraza je zamijenjen. Nakon toga nije pozvan za dvije zadnje, odlučujuće utakmice protiv Latvije i Armenije.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 02:54